Stalno pita gde ste i sa kim: Šest malih SIGNALA da je vaš partner previše LJUBOMORAN

Veza sa ljubomornom osobom može da bude veoma naporna

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

U odnosu dvoje ljudi je sasvim prirodno da postoji određena doza ljubomore. Ona u određenoj meri čini vezu zabavnom.

Međutim, preterana ljubomora ume da upropasti, pa čak i da rasturi vezu. Važno je da znate da ona ne mora da ima veze sa vama i istinom, već je znak nečega što se dešava u vašem partneru.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Možda ste na početku veze sa nekim i lepo vam je, ali vas bune neki postupci druge osobe. Stalno zapitkivanje, pominjanje vaše prošlosti kroz osmeh i slične stvari, mogu da ukazuju na to da je vaš partner nesnosno ljubomoran.

Ukoliko primetite neki od sledećih signala, preispitajte još jednom odluku o vezi. Možda druga osoba ima problem sa sopstvenim nezadovoljstvom i sklona je ljubomori. Naravno, nije isključena mogućnost da se radi o jednoj od simpatičnih metoda flertovanja koje se nastavilo i u vezi.

Ipak, savetujemo oprez i vodite računa o ponašanju druge strane, jer ljubomora u dugoj vezi,  ako ničim nije izazvana, znak je nepoverenja i nepoštovanja.

Foto: GRAZVYDAS J / Panthermedia / Profimedia

Stalno vas pita gde ste i sa kim

Jedno je kada vas partner pita iz radoznalosti gde ste i sa kim, ili vas pita gde se trenutno nalazite, kako bi se lakše organizovao da se nađete negde u gradu.

Međutim, ukoliko traži detaljne izveštaje o tome gde ste tačno bili i ko je tačno osoba sa kojom ste se videli, moguće je da postoji problem.

Foto: Shutterstock

Partner postavlja pravila odnosa

Ukoliko sva pravila kojih se pridržavate u vezi postavlja vaša druga polovina, a ta ista previla ne važe za drugu stranu, to je način na koji on ili ona želi da vas kontroliše.

Nema zaista nikakve potrebe da vam neko određuje tačne dane i sate kada ćete se viđati, da vas “kažnjava” pasivnom agresijom kada kasnite, dok on ili ona slobodno kasni svaki drugi put.

Brani vam kontakt sa prijateljima suprotnog pola

Možda nije u pitanju konkretna zabrana, ali neprestano ispitivanje ko je osoba, odakle je poznajete i zašto se viđate, mogu biti jasan znak da vaš partner ima problem sa ljubomorom.

To je naročito uočljivo ukoliko je drugoj strani sasvim dozvoljeno da se viđa sa prijateljima suprotnog pola. Jednako je alarmantno i kad to zaista ne radi.

Foto: Shutterstock

Osećate krivicu

Bilo da je u pitanju vaš lični osećaj, ili vam druga strana raznim tehnikama manipulacije to “natura na nos”, ni jedan vaš postupak u vezi ne sme da vam izaziva grižu savesti.

Jednostavno, niste fizički vezani, i sasvim je u redu da vi, ali i druga strana, imate prijatelje i porodicu sa kojima želite da provedete vreme.

Stalno pominjanje toga i prebacivanje je već jasan znak.

Foto: Shutterstock

Stalno vas proverava

Kada je u pitanju bezbednost, sasvim je u redu, jer takvo ponašanje može biti znak pažnje ili zabrinutosti.

Međutim, to se nikako ne odnosi na situaciju kada se pojavi kod vas bez poziva, pod izgovorom da je u prolazu. Jedino što želi u tom slučaju je da proveri da li ste zaista kod kuće, kao što ste rekli.

Takođe, ako vam stalno šalje poruke dok ste sa prijateljima i oseća se uvređeno ako mu ne odgovarate, isti je slučaj.

Pozivi na poslu mogu značiti isto, ali to već zavisi od njihove učestalosti i sadržaja razgovora.

Foto: Shutterstock

Stalno pominje vaše bivše partnere

Čak i ako ste odavno završili priče sa bivšim partnerima i ne održavate kontakt sa njima, vaša druga polovina vas neprestano podseća na njih.

Pitanja o tome kakvi su bili, da li ste bili srećni, šta su lepo uradili za vas i slično, osim što su iritantna, umeju da budu i znak ljubomore i nepoverenja.

Najgora stvar koju može da vam uradi je da vas optuži da se između vas i nekog iz prošlosti nešto ponovo dešava. Sa pravom biste se osećali uvređeno.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, citymagazine.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar