Božici (50) iz Pančeva gazda i koleginica SAMLELI PRSTE: Doneli nokat i meso, a onda se mučenje nastavilo

Nesrećna žena naglašava da je čak i izveštaj inspektora za rad takođe bio nepotpun i nelogičan

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Božica Popović (50) doživela je pravi horor kada joj je mašina za mlevenje mesa u mesari u kojoj je radila odsekla prste, a onda su, kako tvrdi, gazda i još jedna radnica te prste samleli kako bi prikrili dokaze o onome što se dogodilo.

Kako je ispričala, sve se desilo 2017. godine u Pančevu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Bio je kraj radnog vremena, ja sam pokušavala da pokrenem mašinu koja je povremeno imala kvar, na šta sam inače pre toga stalno upozoravala gazdu, da to mora da se popravi. Pokušala sam da izvučem deo mašine, rešetku i nož, ali nisam uspela. Ipak sam nastavila da pokušavam jer nisam htela da neko sledećeg dana uzme pokvareno meso iz mašine, htela sam da je otvorim i u jednom trenutku mašina mi je otkinula prste. Vrisnula sam, uzela krpu, prekrila šaku, bio je to ogroman bol, koleginica je dotrčala, zvala Hitnu pomoć i odvezli su me u bolnicu – objasnila je ona u “Novom jutru” na TV Pink.

Božica je navela da su zatim doktori pozvali policiju da dođe, jer je to nesreća na radu.

– Doktor je tražio prste da bi pokušao da ih spase. Šef i koleginica su otišli po njih i nije ih bilo dugo vremena, iako je mesara blizu bolnice, samo jednu ulicu je udaljena. Kada su se vratili oni su u jednoj tegli doneli nokat i meso, to je sve što je bilo ostalo od mojih prstiju, oni su uključili mašinu da ih samelju, da bi prikrili dokaze.

Ona kaže da joj je kasnije jednom jedna radnica rekla “samleli su ti prste”, a da je njen poslodavac govorio da ne zna šta je uradio u tom trenutku, da li je uključio mašinu ili je pokušao da je otvori.

– On zna šta je uradio. Imala sam nekoliko operacija, posle toga su mi pretili kolega i koleginica, verovatno ih je gazda savetovao tako, da bih dala otkaz. Obećavali su mi lakše radno mesto, ali se to nije desilo. Imaju pet mesara, mogli su da mi daju lakši posao, ali to nisu uradili. Živim sa suprugom i sa sinom, cela porodica je to teško podnela, sin je bio osnovna škola i sve to mu je veoma teško palo. To su strašne situacije, razumem da ima težih situacija u životu, ali ne mogu da verujem da je neko sposoban da uradi tako nešto – ogorčena je žena koja je ostala bez četiri prsta na ruci.

Čitav joj ostao samo palac

Ona naglašava da je čak i izveštaj inspektora za rad takođe bio nepotpun i nelogičan.

– Priča da je bilo svedoka, pa da nije bilo, onda tamo je pisalo da je koleginica isključila mašinu, pa da sam čekala to, cela ruka bi mi bila samlevena. Obraćala sam se svima, na kraju sam dobila otkaz dok sam bila na bolovanju, potpisala sam da ih neću tužiti, u tom trenutku nisam ni racionalno razmišljala, htela sam samo da mi bude bolje, da se vratim na posao. Oni nisu ispoštovali dogovor, sačekali su da prođu 3 godine da mi daju otkaz i to su i uradili. Ja se još lečim, pre 3 meseca sam imala još jednu operaciju – objasnila je ona, navodeći da joj je jedino stalo da pravda bude zadovoljena i da neko bude kažnjen.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar