Slavna SRPSKA glumica umrla kao BESKUĆNIK, a otac joj se “kupao” u parama: Ovaj užas je na kraju dočekala

Ona se ubrzo po rođenju našla u Beogradu, u sirotištu, a usvojio ju je bankarski činovnik

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube

Većina gledalaca Živku Matić pamti po ulogama u popularnim humorističkim televizijskim serijama “Ljubav na seoski način” i “Građani sela Luga”. Ova glumica je ostavila trag i u dramskim ulogama, kao i na filmu. Umrla je tiho, u 75. godini u svom rodnom Požarevcu, 1998. godine, zaboravljena od kolega i javnosti.

Ona je umrla u velikoj bedi, kao beskućnica, njen grob nalazi se u Požarevcu, a za sahranu se pobrinuo grad.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Scena na Živkinom grobu cepa srce i dan – danas. Naime, na glumičinom grobu još nije podignut spomenik, a prošle su 23 godine od njene smrti. Za sada na grobu se nalazi samo spomen-ploča koju je podigao grad Požarevac u njenu čast, a očekuje se da će grad pokrenuti inicijativu da se podigne i bista.

Inače, Živka Matić rođena je 1923. godine u vrlo imućnoj porodici čoveka koji je imao prvi automobil i koji je izvršio elektrifikaciju Požarevca. Ona se ubrzo našla u Beogradu, u sirotištu, a usvojio ju je bankarski činovnik.

Glumačku karijeru je obogatila radijskim i televizijskim ulogama kojima su glumci tog doba sticali najveću popularnost, a starije generacije još pamte čuvene emisije „Veselo veče”, „Veče uz radio”, „Autobus u pola šest”, „Večeras zajedno”. Živku Matić najviše pamte po ulozi u TV seriji „Građani sela Luga”, za koju je u paru sa čuvenim Batom Živojinovićem dobila nagradu „Glumački par godine ONA I ON” (statueta „ONA”), 1972. godine na Filmskom festivalu u Nišu.

BONUS VIDEO



Izvor: Pink.rs

Komentari (21)

  1. uzas koji neljudi cine i kad kazu "Bog ce im platiti" nema ona nista od toga oni lepo proziveli svoj zivot a ona zivela u paklu svi su znali a cutali

    Odgovori

Ostavite komentar