“HAOS ću da napravim u školi, tresem se”: Majka iz Budve objavila detetov sastav, pa je POSRAMILI (FOTO)

Ona veruje da učiteljica nije pravedno ocenila njegov sastav, i da u ovoj situaciji nije postupila kao pedagog

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija,foto: Shutterstock,Printscreen

Činjenica je da roditelji često previše očekuju od svoje dece, pa tako i ne žele da poveruju u greške koje njihovi mališani ponekad naprave. U tim situacijama se neretko dešava da krivicu svaljujemo na druge, a tako je reagovala i jedna mama čije je dete dobilo nedovoljnu ocenu na pismenom zadatku.

Naime, na društvenim mrežama pojavio se pismeni zadatak jednog deteta, uz komentar nezadovoljne majke. Po svemu sudeći, majka veruje da učiteljica nije pravedno ocenila njegov sastav, i da u ovoj situaciji nije postupila kao pedagog.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Da li mogu da Vas zamolim da objavite jedan dečiji pismeni zadatak iz nove Osnovne škole u Budvi. Dete ima sve petice, dete koje ne uči kući, samo što čuje na času. Imao je koronu tri nedelje, nije išao u školu i kad se vratio najbolje je u razredu uradio test iz matematike. Naravno da su deca zaboravila i da pišu, ali je pustio maštu i izmišljao, jer pati za tatom, a ja sam samohrana majka. Prvo mu je dala dvojku na testu na kojem sam našla dve greške sada 1. Nastavnica koja bi pre svega trebalo da bude pedagog i psiholog – piše majka, a ovako glasi sporni sastav:

“Ja volim svoju porodicu. Moju porodicu čini moj tata, moj brat moja mama, moj pas i ja. Ja volim svoju porodicu jer su uvek tu za mene. Naprimer jednom sam umalo upao u rupu koja je duga dva metra, ali me je brat uhvatio. Tako da sam mu se odužio na isti način. Penjali smo se na planinu i uhatio sam i mamu i njega kada su pali. Trenutno mi tata živi u srbiji, aki se ponekad vidimo preko telefona.”

– Napisala sam baš kako je on napisao sa tim gramatičkim greškama. Mešao je ćirilicu i latinicu, ali to je normalno, dve godine maltene idu online. Drže časove po pola sata, deca su prepuštena roditeljima i privatnim časovima. Haos ću sada u školi napraviti, tresem se od nervoze – rekla je ona.

Ipak, ispod objave počeli su da se nižu komentari koji joj nisu išli u prilog, a nema sumnje da su je neki i posramili.

– Ajde mama odmori, valja ponekad i koja jedinica.

– Popij nešto obraza ti, nagrdićeš nekog. Čist primer zašto nam deca izrastaju u nasilnike i nerazumne ljude.

– Budite realni, i ovo 1+ je previše.

– Da, nastavnici su krivi što ti je dete nepismeno, kako ne. Evo sad bi trebalo svaka njihova ocena da se izloži sudu javnosti.

– Meša ćirilicu i latinicu? Kec ko kuća. Stop mama medvedima, razmaziše decu – poručuju joj u većini ljudi na stranici, mada ima i onih koji su na njenoj strani.

A kako biste vi reagovali u ovoj situaciji? Na čiju stranu biste stali? Pišite nam u komentarima.

BONUS VIDEO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Priča dečaka je iskrena i topla.nastavnica prestrogo ocenila rad koji jeste sa više propusta.mama da vežba sa njim kod kuće kobajagi kontrolne u jednom pa u drugom pismu,velika slova itd.ne može se sve naučiti samo na času.neke stvari se moraju provezbavati kod kuće.mami savet da nikoga ne tuče u skoli nego da pita nastavnicu koje gradivo da vežba dečak i na koji način.

    Odgovori

Ostavite komentar