Roditelji SLOMLJENI od tuge: “Naš Miloš je voleo život, voleo je Srbiju, nismo svesni da smo ga IZGUBILI”

On je poslednjih godinu dana bio zaposlen u fabrici

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Privatna arhiva, Printscreen

Očajni članovi familije poginulih radnika u „EdePro” kod Leštana za Objektiv su otvorili dušu o svojim najmilijima, za koje spremaju sahranu.

– Šta da vam kažem? Svaka reč znači tugu jer našeg Miloša više nema. Bio je najbolji sin na svetu. Voleo je život, voleo je ljude, voleo je svoju Srbiju. S ponosom je isticao njeno obeležje na garderobi. Eh, moj Miloše… – Ovako tihim, promuklim glasom za Objektiv priča Slaviša Saković, otac Miloša Sakovića (21) iz Kaluđerice, koji je pre dva dana poginuo u stravičnoj eksploziji u fabrici raketnih goriva „EdePro” u beogradskom naselju Leštane kod Bubanj potoka.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U razgovoru za naš list, iznemogli od tuge i bola, roditelji nastradalog mladića, Slaviša i Mirjana Saković, kažu nam da su ponosni što su Miloševi roditelji. – Miloš je bio divno dete. Imao je planove koje bi svaki roditelj poželeo za svog sina. Bio je zreo i odgovoran mladić. Renovirali smo porodičnu kuću, sredili smo i naš dom na selu jer je Miloš voleo da ide u rodni kraj – kaže Milošev otac.

Porodica Saković godinama živi u beogradskom naselju Kaluđerica, ali često odlazi u rodno selo Ravni Šort kod Kuršumlije, koje je nesrećni mladić mnogo voleo. – Miloš je obožavao svoje selo. Rado bismo svi išli u Ravni Šort i sređivali imanje oko kuće. Zasadili smo šljivike. Ništa mu nije bilo teško. Ama baš ništa. Šta god biste mu rekli da uradi, on bi uradio bez ijedne reči.

VOLEO PORODICU IZNAD SVEGA

Slomljeni zbog ovog iznenadnog gubitka, uplakani roditelji kažu da je Miloš voleo porodicu iznad svega i da se trudio da svaki slobodan trenutak provodi sa njima.

– Voleo je svoje roditelje i sestru Maju više od svog života. Obožavao je pokojnog dedu Belog, kog je izgubio pre pet godina. Mnogo mu je teško pala njegova smrt. Bio je nasmejan mladić, tih, povučen, voleo je decu. Još uvek nismo svesni da smo ga zauvek izgubili.

Miloš je po završetku srednje škole radio honorarne poslove, ali je poslednjih godinu dana bio zaposlen u fabrici raketnih goriva u naselju Leštane, kao pomoćnik na strugu.

Piše: SANJA RADOVANOVIĆ

OSTATAK OVE I OSTALE AKTUELNE TEME MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 25. NOVEMBAR.

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar