Od PRVOG do, nadamo se, POSLEDNJEG: Korona i fudbaleri u Italiji… (VIDEO)

Kako nema nikog zaraženog u Atalanti i na koji način je kroz sve prošao Dušan Vlahović

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Tanjug/(AP Photo/Luca Bruno)

Od Danijelea Ruganija do Paula Dibale.

Potvrde zaraženih fudbalera koronavirusom počinju i završavaju se na Alijanc stadionu u Torinu i Juventus je bez dileme u centru pažnje tokom ove krize.

Dva dana nakon, za sada poslednje utakmice Kalča Sasuolo-Breša, oglasio se šampion i objavio da Rugani jeste prvi zvanično inficirani igrač Serije A. Bez simptoma, uputio je ceo tim u karantin jer sport jeste jedan od najlakših načina za prenos.

Usled novonastale situacije, prva zvezda tima i jedan od najboljih svih vremena Kristijano Ronaldo, napustio je sever Apenina i ekspresno se vratio u domovinu ne bi li bio uz majku koja se oporavljala od moždanog udara. Srećom, ona je dobro i u ponedeljak je napustila bolnicu.

Ali, nije Portugalac jedini koji nije ispoštovao izolaciju. Isto je učinio, iz identičnog razloga, Gonzalo Iguain, koji odleteo u Argentinu. U isto vreme, nakon sedam umesto 14 dana, karantin su napustili i Daglas Kosta, Sami Kedira i Miralem Pjanić, uz mnogo reakcija.

Jer, usled kontakta sa zaraženom osobom, oni po propisima Ministarstva zdravlja Italije, to nisu smeli da učine, i pored toga što je Juvantus naveo da je izolacija dobrovoljna. A da momenat u crno-belom taboru nije naivan, potvrđuju infekcije i kod Bleza Matuidija i pomenutog Dibale.

Ipak, mi sa ovih prostora pomnije smo pratili situaciju u Firenci, gde je 48 sati po objavi Ruganija, saopšteno da je Dušan Vlahović prvi srpski i igrač Fiorentine sa koronavirusom, a šesti u italijanskoj eliti. Za razliku od štopera Juventusa, nekadašnji špic Partizana je naveo da je imao visoku temperaturu i bar po onome što možemo da pročitamo u tamošnjim medijima, on je redak primer fudbalera kojem su simptomi bili izraženi.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Arena sport TV (@arenasporttv) дана

Ubrzo se pojavila informacija da još dva prvotimca “Viole” imaju virus, a to su Patrik Kutrone i Herman Pecela.

Epidemija nije zaobišla ni Sampdoriju, koja je u prvoj polovini meseca prijavila šestoricu zaraženih, uključujući povremenog italijanskog reprezentativca Manola Gabjadinija.

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Instagram – Objektiv.rs

Bilo je očekivano da se pojavi i neko iz Milana, žarišta pandemije, a to je bio Paolo Maldini, sportski direktor bivšeg prvaka Evrope. I to ne sam nažalost, već i sin Danijel, član mlađih kategorija “Rosonera”. Za svaku pohvalu je činjenica da su oni i u danima pre testa bili u samoizolaciji zbog prethodne izloženosti.

Ono što je vrlo interesantno je da nema zvaničnih podataka iz Atalante. Zapravo, oni nisu saopštili da je iko zaražen. Pitanje je, da li je to moguće? Bergamo je grad koji je teško pogođen virusom, a Valensija je prijavila da je 35% tima, uključujući i štab i organzaciju, zaraženo po povratku sa gostovanja “La Dei” u osmini finala Lige šampiona.

Ta utakmica smatra se i za događaj koji je u velikoj meri doprineo širenju bolesti. Kada je skoro trećina Bergama bila na San Siru, do kog su došli zajedno. Da li kolima, vozom, autobusom… A virus je već bio prisutan.

I dok je na severu vanredno, na jugu Napoli i Lacio pokušavaju da se vrate u trenažni proces, ali nagoveštaja kada bi liga mogla da se nastavi, nema. Kako je i sam kapiten Atalante, Alehandro “Papu” Gomez, rekao – fudbal je trenutno poslednja stvar o kojoj razmišljam. Igrači ne, ali klubovi da, koji prijavljuju velike gubitke. Procenjuje se da će zbog prevremenog kraja šampionata izgubiti nekoliko stotina miliona evra. Poseban problem za njih predstavlja i najava da publika neće skoro moći da se vrati na stadione, neki stručnjaci poručuju bar do oktobra.

Za kraj, verovatno i najbitnije. Svi pomenuti pojedinci su dobro i oporavak teče po planu, a za neke je već kompletiran.

Forza Italia!

Najnovije sportske vesti čitajte i na našoj iOS i android aplikaciji – Objektiv.rs



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar