Staro verovanje: Bambus donosi napredak i bogatstvo, ali samo ako ga držite na OVIM mestima

Bambus zauzima važno mesto u istočnjačkoj tradiciji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Kada je o uređenju doma reč, bambus postaje sve učestaliji deo enterijera zbog svoje dekorativnosti. Njegova svetlo zelena boja unosi neverovatnu svežinu u prostoriju.

Pored toga, bambus se smatra i biljkom koja donosi sreću i obilje. Trebalo bi znati kako iskoristiti sve pozitivne efekte koje, prema verovanju, donosi ova biljka.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Pre svega, u feng šuiju se daje posebna pažnja broju i prostoru.

Da biste uspeli da privučete napredak, trebalo bi da stavite neparan broj stabljika, najbolje tri ili devet, u ugao neke prostorije. Prema ovom verovanju, postoji i “ugao bogatstva”, koji možete pronaći na sledeći način:
Stanite na prednji ulaz u kuću ili sobu i kada pogledate ispred sebe, krajnji (najdalji) levi ugao doma ili prostorije, predstavlja tu tačku.

Foto: Shutterstock

Ukoliko se odlučite da ga stavite u spavaću sobu, neka to bude u krajnjem desnom uglu, u odnosu na vrata. Broj se takođe razlikuje; ukoliko stavljate bambus u spavaću sobu, u vazu stavite dve stabljike. Na ovaj način, privlačite blagostanje u spavaćoj sobi, odnosno, između vas i vašeg partnera.

Ulaz u vaš dom simbolički predstavlja način na koji energija ulazi u vaš život. Srećnu biljku bambusa možete postaviti i blizu ulaznih vrata, i time ćete simbolično uneti neku od ovih pozitivnih stvari u svoju svakodnevicu.

Foto: Shutterstock

Vazu možete držati i na stolu, jer u feng šuiju, sto predstavlja karijeru, životni put i posao. Kada stavite bambus na sto, on simboliše napredak a poslovnom polju.
BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Novosti Magazin

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar