Kafa vam ima čudan ukus? Ovako ćete prepoznati da se pokvarila

Neophodno je čuvati je na suvom mestu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Afis / Digifoodstock / Profimedia

Kraljica svih piće i omiljeni jutarnji napitak mnogih ima svoj rok trajanja.

Pržena kafa u zrnu obično traje oko mesec dana, dok mlevena kafa može stajati čak do šest meseci, zatvorena. Ukoliko je otvorena, najbolje je upotrebiti je u roku od dve nedelje.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Rok trajanja kafe zapravo predstavlja period njene svežine, u kome će ukus biti najintenzivniji, a ne stvarni rok trajanja. Međutim, nakon isteka roka, kafa može da se pokvari.

Foto: Shutterstock

Kad prođe datum naznačen na pakovanju, trebalo bi obratiti više pažnje na njen miris i teksturu.

Kako smo već rekli,  kada se mlevena kafaotvori, može da stoji dve nedelje. Najvažnije je da je nakon otvaranja skladištite na suvom i hladnom mestu.

Bilo bi poželjno da imate posebnu posudu, a ne da je držite u kesici.

Pokvarena kafa obično ima kiseo ukus kada se skuva. Međutim, lako možete prepoznati da nešto sa njom nije u redu po mirisu i izgledu.

Foto: Shutterstock

Ukoliko kafa miriše na užeglo, a po njoj su se pojavile bele mrlje od plesni, treba je baciti.

Takođe, ukoliko je mlevena kafa vlažna na dodir, ne bi trebalo da je kuvate. Čuvajte je daleko od izvora tečnosti i vlage.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Novosti Magazin

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar