Smena generacije donela Mundijal: Piksi otpisao matorce, od Muslinovih “orlova” ostala samo četiri igrača

U reprezentaciji više nema Stojkovića, Rukavine, Ivanovića, Tošića, Kolarova, Matića, Ljajića, Prijovića, Milivojevića i mnogih drugih

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia / Ilustracija

Evropa već danima priča o senzaciji u Lisabonu i plasman srpske reprezentacije na Mundijal u Katar naredne godine.

Selektor “orlova” Dragan Stojković je prvog dana po preuzimanju selekcije izneo cilj u svega par reči “Ljudi, vodim nas u Katar!”

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Nekoliko meseci kasnije, Piksi je svoje obećanje ispunio i kroz kvalifikacije bez poraza čekirao kartu za azijsku zemlju i prvenstvo sveta naredne zime.

Od Irske, preko Azerbejdžana i Luksemburga, pa sve do čuvene noći u Lisabonu prošlo je osam meseci, a isto toliko je trajalo vraćanje reprezentativnog kulta, nakon što se izgubio dolaskom Mladena Krstajića pred famozni Mundijal 2018. godine u Rusiji.

Interesantan podatak u vezi sa ovim i prethodnim plasmanom u Rusiju je taj da je svega četiri igrača igralo na oba ključna susreta, a prošlo je samo četiri godine od ta dva događaja.

To su, Nemanja Gudelj, Dušan Tadić, Filip Kostić i Aleksandar Mitrović.

U reprezentaciji više nema Stojkovića, Rukavine, Ivanovića, Tošića, Kolarova, Matića, Ljajića, Prijovića, Milivojevića i mnogih drugih.

Foto: Profimedia

Dragan Stojković je napravio drastičnu smenu generacija i sada mu gro prvog tima čine fudbaleri koji su u mlađim kategorijama osvajali Evropsko i Svetsko prvenstvo, 2013. i 2015. godine.

Predrag Rajković, Miloš Veljković, Andrija Živković, Sergej Milinković Savić, Nemanja Maksimović, Aleksandar Mitrović – to su fudbaleri koji u sebi imaju šampionski gen i ne treba se čuditi zbog pobede usred Lisabona.

Naravno, ne treba zaboraviti ni Milenkovića, Vlahovića, Pavlovića i ostale mlade nade koji već pokazuju vrhunski kvalitet i sa pravom su budućnost naše reprezentacije u narednoj deceniji.

Foto: Profimedia

Oni znaju kako se postižu veliki rezultati, mnogo su naučili od Ljubinka Drulovića i Veljka Paunovića, a Piksi je sve to iskoristio kako bi sklopio pobednički mozaik za odlazak u Katar.

A, tamo, šta bude… Što bi rekao pokojni Ilija Petković:

“Ne mogu vam obećati da ćemo biti svetski prvaci, ali ne mogu vam obećati ni da nećemo”.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (2)

  1. Kakvi smo to ljudi.niko Muslina da pomene pa i on je odveo ba svetsko prvenstvo ali je dobio otkaz."gospodin"nije hteo da kleči kao ovaj.

    Odgovori
  2. E za Tim zadnje spometim cemo sigurno zazaliti na sv.prvenstvu.Milivojevic je igrac kakav moze da se sanja....greska.

    Odgovori

Ostavite komentar