Obilne padavine napravile HAOS: POGINULA jedna osoba, traga se za nestalima (VIDEO)

Oko 1.100 domova je evakuisano

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube

Telo žene izvučeno je iz jednog od klizišta izazvanih izuzetno obilnim padavinama u kanadskoj provinciji Britanske Kolumbije na obali Pacifika, a strahuje se da možda ima još žrtava, saopštile su vlasti.

Kako se navodi, timovi za spašavanje nastavljaju da tragaju za drugim mogućim žrtvama sa klizišta koje je izazvano u ponedeljak, a potvrđeno je da je jedna ženska osoba poginula u okrugu Pemberton, dok je nađeno još sedam vozila na mestu klizišta i policija pokušava da utvrdi da li ima još nastradalih, prenosi AP.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Tačan broj žrtava i nestalih nije poznat, a policija je dobila informaciju o još dve osobe koje su nestale, koja se proverava.

Na drugom mestu u ovoj kanadskoj pokrajini, gradonačelnik Abotsforda Henri Braun rekao je da neprohodni autoputevi stvaraju haos u gradu dok su policija i vatrogasci pokušavaju da transportuju ljude u centre za evakuaciju.

Nesreća u Kanadi: U rudniku ZAROBLJENO 39 rudara

Za dva dana jakih oluja ovde je pala količina kiše koju grad dobije tokom celog novembra, a gradonačelnik je rekao da voda i dalje raste i da će autoput biti zatvoren na neko vreme.

Šef policije u Abotsfordu rekao je da su policajci u ponedeljak uveče evakuisali neke ljude sa krovova automobila preplavljenih poplavnim vodama, a neke vozače ostavili su u vozilima jer su bili iznad vode.

Oko 1.100 domova je evakuisano u Abotsfordu, a u Meritu svih 7.000 stanovnika bilo je primorano da napusti kuće nakon što je kanalizacioni sistem zbog obilnih padavina zakazao.

Mislili za ugljenisano telo žene da je lutka, pa je bacili u KONTEJNER: Jeziv slučaj POŽARA u Kanadi

Stanovnici zapadne Kanade koji su ovog leta bili prisiljeni da napuštaju svoje domove zbog šumskih požara i ekstremne vrućine, ponovno moraju da čine isto zbog velikih poplava širom regiona.

BONUS VIDEO: 



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar