Mislili za ugljenisano telo žene da je lutka, pa je bacili u KONTEJNER: Jeziv slučaj POŽARA u Kanadi

Policija smrt žene tretira kao "sumnjivu", ali još nije jasno kako je umrla

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/Military_Material

Lokalne vlasti Šerbruka, grada u Kanadi, izvinile su se nakon što su ugljenisano telo žene odložile u kontejner za smeće, zbog pogrešnog zaključka da je reč o lutki.

Šefovi policije i vatrogasnih službi u gradu Šerbruk u Kvebeku priznali su grešku na konferenciji za novinare, prenosi britanski Independent.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Dani Makonel, šef lokalne policije, rekao je na konferenciji za novinare da su vatrogasci bili pozvani zbog manjeg požara u blizini lokalne fabrike.

– Kada su stigli, svedoci su im rekli da je neko zapalio silikonsku lutku – dodao je Makonel.

Posle rasprave, vatrogasci su navodno odlučili da odlože ono za što su verovali da je lutka u kontejner kod zgrade policijske uprave Šerbruka, za koji tvrde da nije za javnu upotrebu.

Sumnju izazvao nestanak žene

Međutim, kasnije istog dana, jedan muškarac je prijavio nestanak svoje supruge, a policija je pratila signal mobilnog telefona žene koji ih je odveo do vozila u blizini požara.

Policajci su zatim uspostavili vezu između izveštaja o nestaloj osobi i ranijeg otkrića navodne lutke i vratili se u kontejner da preuzmu ostatke.

– Žao nam zbog ove situacije i budite sigurni da ćemo porodicu obavestiti o svakom ključnom detalju istrage – istkao je Dani Mekonel.

Kako se dodaje, policija smrt žene tretira kao “sumnjivu”, ali još nije jasno kako je umrla.

Patolog Robert Nikolson je rekao da telo u tom stanju nema odlike “normalnog leša”.

– Telo osobe od 75 kilograma kada izgori svede se na oko 30 – objasnio je Nikolson i dodao da je većina vode iz organizma nestala i de nema ničega osim posledica opekotina.

Zvaničnici policije dodali su da su “šokirani i zabrinuti” za psihičko stanje vatrogasaca koji su umešani u ovaj slučaj.

BONUS VIDEO:

Izvor: RTS

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar