Skriveni neprijatelji: Sedam namirnica koje svi jedemo, a koje su prepune šećera, masti i hemikalija

Neke od ovih namirnica morate odmah da izbacite iz ishrane

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Kada je zdravlje u pitanju, svaka promena počinje sa ishranom.

Mnoge od naših omiljenih namirnica su štetne u manjoj ili većoj meri, a neke je potrebno u potpunosti izbaciti iz jelovnika.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Stručnjaci navode sedam potencijalno opasnih namirnica koje sadrže skrivene zalihe šećera, masti i štetnih hemikalija.

Kobasice

Kobasice su ukusan, ali ne i zdrav proizvod. U njima ima najmanje mesa a najviše konzervansa i pojačivača ukusa.

Instant kaše

Da bi se skratilo vreme kuvanja, žitarice se podvrgavaju posebnom tretmanu zbog čega se ugljeni hidrati pretvaraju u skrob. Dodajte ovom šećer koji se koristi obilno da bi se poboljšao ukus i dobićete otrov koji se plasira kao zdrav proizvod.

Foto: Shutterstock

Sušeno voće

Više je štetan nego koristan proizvod jer da bi se osušilo voće dodaju mu se određene hemikalije i šećeri koji ga čuvaju od propadanja.

Musli

Musli je čist šećer sa praznim kalorijama. Industrijska prerađevina koja se plasira kao zdrav doručak može vaše telo samo da otruje, a ne da mu prija.

Sokovi u tetrapaku

Ovakvi sokovi su puni konzervanasa jer ništa drugo ne može da ih “sačuva” od propadanja. Sveže isceđen sok može da “živi” samo 15 minuta. Onaj koji traje mesecima pun je šećera.

Foto: MAXIMILIAN STOCK LTD / Sciencephoto / Profimedia

Banane i drugo egzotično voće

Korisno je ono voće koje raste u vašoj neposrednoj blizini. Ono voće koje mora da se transportuje iz prekomorskih zemalja prskano je nebrojeno puta raznim hemikalijama koje sprečavaju da se ono pokvari. Takvo voće je otrov.

Topljeni sir

Bilo koja dodatna obrada sir pretvara u čistu mast koja se lepi za vaša creva. Za pripremu krem sira koristi se sir koji se više ne može prodavati u svom prvom obliku.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs, Srbijadanas.com

Komentari (1)

Ostavite komentar