Hrvati nemaju kodeks: Biju te ako si Rus, bez obzira dal si žensko ili dete

Siguran sam da niko ne želi da dođe u probleme i da završi u bolnici

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Sergei Bobylev / TASS / Profimedia

Fudbalska reprezentacija Hrvatske dočekuje Rusiju u poslednjem kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Jedan ruski navijač po imenu Vasili, doputovao je u Split iz Moskve i upozorio je svoje sunarodnike na neprijatnosti, koje mogu da ih dočekaju.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Treba brinuti o bezbednosti. Siguran sam da niko ne želi da dođe u probleme i da završi u bolnici. Zašto? Pa, videli smo neke mečeve ranije. Prošlog leta u Zagrebu se dogodio veliki obračun Hrvata sa navijačima iz Poljske, svi su videli da oko 200 ljudi sa motkama patrolira gradom i traži rivale. Ima mnogo tih priča – počeo je Vasili.

Za njih Rusija je omražena država, treba potpuno izbegavati ruski jezik, ne treba šetati u grupama, bolje po jedan ili dva. Nema okupljanja u barovima i restoranima, niti treba fotografisati znamenitosti, turistička sezona je završena, biće jasno da fotografišu Rusi. Ni policiji ne mogu da verujem, Hrvati mogu da započnu problem i ispred policije. Hrvati nemaju kodeks časti već se vode onime – ako vidiš Rusa, udari ga! – istakao je Vasili.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar