Smrt ove žene Novak nikada nije preboleo: I dan danas se priseća trenutaka sa njom i ne zaboravlja je!

Iako je tenis njena velika ljubav najlepše dane, govorila je, ipak je provela radeći na televiziji...

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pokojna Jelena Genčić bila je prvi trener našeg najboljeg sportiste u istoriji Novaka Đokovića i uvek je umela da namiriše prave teniske talente.

Ona je pronašla Moniku Seleš, Novaka Đokovića, Gorana Ivaniševića, a pre nekoliko godina je za “Blic ženu” otkrila je kakav je Nole bio na samim počecima.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Još se sećala prvog susreta s Novakom. Bili su na Kopaoniku. Netremice je posmatrao trening svojih vršnjaka.

– Bio je sjajan, svi udarci su mu bili dobri – pričala je.

I sam Novak Đoković se u svim velikim razgovorima rano seća Jelene koja mu je mnogo puta zamenjivala majku i bila ključan čovek za njegivu karijeru.

Tenis je sama počela da igra sa 13. U Petoj mešovitoj oglednoj gimnaziji na Senjaku fizičko su imali svaki dan i svi su morali da se bave sportom. Zato nije ni čudo što je iz ove škole izašlo 37 reprezentativaca. Među njima i Jelena. Paralelno s tenisom trenirala je i rukomet.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Novak Djokovic (@djokernole)

– Prvo sam igrala fudbal s dečacima, ali su mi rekli da sam bila gruba, pa su me oterali na gol. E, tad sam otkrila svoj golmanski potencijal.

Nije joj bilo lako da se istovremeno bavi i jednim i drugim sportom i ujedno da stiže na sve turnire. Jednom prilikom branila je na prijateljskoj rukometnoj utakmici s Austrijom u Gracu, a već sledećeg dana počinjao je Rolan Garos. Kao devojčica od 13 i po leta vozom je sama zapucala od Beča do Pariza. Igrala je i na Vimbldonu, ali rezultata nije bilo.

Iako je tenis njena velika ljubav najlepše dane, govorila je, ipak je provela radeći na televiziji. Kao reditelj u TV Beograd, potpisala je više od 1.000 emisija u kulturno-umetničkoj i muzičkoj redakciji, dramskom i školskom obrazovnom programu.

– Jedino nisam radila nijednu sportsku emisiju.

Radila je s najboljim TV rediteljima – Minjom Dedićem, Savom Mrmkom, Slavom Ravasijem, Zdravkom Šotrom…

Foto/Printscreen/Youtube

Posebno je bila ponosna na seriju emisija o srpskom srednjovekovnom minijaturnom slikarstvu, jer to do tada niko nije radio. Takođe i na seriju emisija o narkomaniji koje su se osim kod nas emitovale i u mnogim drugim zemljama. Ta serija odvela ju je i na zasedanje Ujedinjenih nacija.

Krajem devedesetih penzionisala se kao reditelj, ali tenisom je nameravala da se bavi dokle god bude mogla.

– U tenisu nema penzije. Kada se jednom uđe u taj svet, ostaje se do kraja – govorila je Jelena.

BONUS VIDEO:



Izvor: Blic Žena

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar