OZBILJNO SA ĐUKOM

VIDEO – Advokat Zorana Marjanovića: Ovo su DOKAZI da je moj klijent nevin!

Gost Vladimira Đukanovića bio je advokat Nikola Dumnić

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Marko Stosic/Objektiv.rs

Novu epizodu velikog serijala intervjua “Ozbiljno sa Đukom”, u produkciji “Objektiv TV”, možete gledati na našem Jutjub kanalu i na portalu Objektiv!

Novi gost autora i voditelja emisije Vladimira Đukanovića bio je poznati beogradski advokat i advokat Zorana Marjanovića Nikola Dumnić.

Na početku emisije postavljeno je pitanje da li postoji savršen zločin, osvrćući se na slučaj ubistva pevačice Jelene Marjanović:

– Ovde se ne radi  o savršenom zločinu, već dokazi upućuju na konkretnog učinioca jer imamo DNK veštačenja kojima je utvrđeno postojanje DNK traga osobe muškog pola na noktu pokojne oštećene, kao i DNK veštačenje kojim je utvrđeno postojanje traga takođe muške osobe na donjem delu Jelenine trenerke, ali ne postoje referentni uzroci sa kojima bi se ti uzroci poklopili – rekao je Dumnć dodajući da je sto odsto siguran da Zoran Marjanović nije počinio delo koje mu se stavlja na teret.

– Ne samo da nema dokaza da jeste uradio, već, suprotno tome, postoje dokazi da nije – kaže Dumnić u emisiji “Ozbiljno sa Đukom” i nastavlja:

– Ja sam privatnim kanalima došao do određene dokumentacije iz policije koja dokazuje da su u vezi sa tim događajem primenjivane razne dokazne radnje koje nisu prezentovane ni sudu, ni odbrani u dosadašnjoj fazi postupka.

Na pitanje zašto nisu, Dumnić odgovara:

– S obrizom na dešavanja u policiji u nekom prethodnom periodu, odgovor se sam nameće.

Đukanović je konstatovao da onda ispada da je neko istragu namerno usmeravao u nekom drugom smeru:

– Tako je. Evo, konkretno u vozilo, koje je tada koristio Zoran, neposredno nakon ovog događaja, diskutabilno je da li je uopšte bilo naredbe suda ili je ona naknadno pribavljena, postavljeni su uređaji za prisluškivanje, postavljen je GPS uređaj radi praćenja njegovog kretanja, celokupna porodica je u periodu nakon događaja bila na merama tajnog nadzora – otkriva advokat Marjanovića, a na pitanje da li je postojao nalog za to, Dumnić kaže:

– U nekom trenutku da. Hoću da vam kažem da je možda započeto bez naredbe, a da je onda ona naknadno pribavljena. Suština je da ti transkripti koji su pribavljeni primenom ovih posebnih dokaznih radnji, nikada nisu dostavljeni na uvid ni odbrani, ni sudu. Oni se sada ne mogu koristiti kao dokaz zbog proteka rokova.

Dumnić ima i dokaz za sve ovo što govori, te je u emisiji pokazao i dokument koji govori tome u prilog:

– Ovo je izveštaj MUP-a u kome su dokumentovane dokazne radnje koje su primenjivane prema Zoranu i njegovoj porodici do 30.maja 2016. godine. Samo ubistvo desilo se 2. aprila te godine. Nama kao braniocima, i pored insistiranja, mnoge od stvari na koje ovde nailazimo nisu dostavljene. Na primer, imamo da je 8. aprila, šest dana posle ubistva, služba za specijalne istražne mere i radnje uz već dobijene naredbe Višeg suda u Beogradu izvršila postavljane GPS uređaja za praćenje vozila koje je koristio Zoran, kao i postavljanje uređaja za tajno audio snimanje razgovora unutar navedenog vozila. Ovde, u dokumentu, imamo da naredbe pristižu 11. aprila, a to je tri dana nakon postavljanja ovih uređaja. Da je tu bilo ičeg inkriminišućeg po Zorana, siguran sam da bi sve to bilo dostavljeno sudu – objašnjava advokat.

Da ovo ništa nije čudno govori i podatak da je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisluškivan, a prema rečima advokata „šta je on (Zoran) u odnosu na predsednika“:

– Pa, čemu onda od tadašnjeg rukovodstva policije može da se nada Zoran Marjanović – pita se Dumnić.

Đukanović je upitao svog gosta da li nakon svega iznetog misli da je neko u policiji imao želju da sve ovo traje i da se namerno stalno o priča o ovom slučaju:

– Ne mogu da se otmem takvom utisku – rekao je Dumnić.

Celu emisiju pogledajte u videu na početku teksta.

“Ozbiljno sa Đukom” je serijal ekskluzivnih intervjua koji vodi Vladimir Đukanović Đuka, advokat i član Predsedništva Srpske napredne stranke, i koji se emituje jednom nedeljno na našem Jutjub kanalu i na portalu Objektiv.rs.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar