Užas u Visokom: Dete (6) držali kao ROBA i redovno TUKLI, zakovali prozore da mu komšije ne donose hranu

Dečak je bio u sobi koja je bila dodatno osigurana metalnim lancem, gde nije mogao obavljati ni osnovne fiziološke potrebe

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: easyclickshop/Alamy/Alamy/Profimedia, Tatyana Tomsickova/Alamy/Profimedia, Ilustracija

Opštinski sud u Visokom, BiH, potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva ZDK, kojom se supružnici Amina i Harun Smolo terete da su duži vremenski period pishički i fizički zlostavljali šestogodišnje dete.

Optužnicu su danas, objavom na službenoj internetskoj stranici, učinili dostupnom i za javnost, a otac i maćeha se, po toj optužnici, terete da su počinili porodično nasilje nad detetom s produženim krivičnim delom zapuštanje ili zlostavljanje deteta ili maloletnika.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Opštinski sud Visoko je 9. novembra ove godine doneo rešenje o produženju pritvora za Haruna i Aminu Smolo, javlja Fena.

Prema optužnici, maloletni dečak je živeo u zajedničkoj kući, a u periodu od 25. septembra 2017. do 8. septembra 2021. godine supružnici S. su grubo zanemarili svoju funkciju zbrinjavanja i odgoja oštećenog, svesni da će takvim nasiljem ugroziti mir, psihičko i fizičko zdravlje i oštećenog te da tako zanemaruju funkciju zbrinjavanja i odgoja dečaka.

U optužnici se navodi da su dete kažnjavali kada bi uradio nešto što im nije odgovaralo tako što ga je otac H. udarao kaišem, a osumnjičena pastorka A. “muvalo” i čupala ga rukama za kosu. NN osobe su ove radnje prijavile 8. septembra 2021. godine Policijskoj stanici Visoko te je službenica JU Centar za socijalni rad Visoko dete zatekla u mestu Buzić Mahala, u kući koja nije uslovna za život, bez struje, a iz koje nije moglo izaći, jer su ulazna vrata bila zaključana i ključ je bio kod majke.

Dečak je bio u sobi koja je bila dodatno osigurana metalnim lancem, gde nije mogao obavljati ni osnovne fiziološke potrebe, osim u nošu, koju nije imao gde da istrese. U optužnici se navodi da se u sobi zbog toga osećao nesnosan smrad, zagušljivost, a dečak je bio iscrpljen, gladan, žedan i umoran.

– Kada je i na mestu događaja utvrđeno da je oštećeni tu sam boravio, dok su osumnjičeni i njihovo zajedničko dete (rođeno 2019. godine) živeli u odvojenoj kući – letnoj kuhinji, koja je uslovna za stanovanje, i tako oštećenog ostavljali bez hrane, vode i drugih osnovnih potrepština za život i samo bi ga povremeno puštali da izađe iz te sobe, pa kada bi oštećeni kradom ponekad uzeo hranu iz prostorija koje oni koriste ili uradio nešto što im nije odgovaralo, tukli su ga optužujući ga da krade od njih i da ne sluša, a kada su primetili da neko od komšija donosi oštećenom hranu kada su oni odsutni, koju je primao kroz prozor, osumnjičeni H. S. je zakovao prozor, kako bi sprečili oštećenog da otvara prozor i uzima hranu – navodi se u optužnici.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar