Pesma “Bolje biti pijan nego star” bila je ZABRANJENA, a zbog jedne NELOGIČNOSTI našla se na meti kritike

Loša je tek 25 godina kasnije uočio ovu stvar, pa otkrio kako je pesma nastala

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/Printscreen/Sa25711 99 subscribers

Pesma Plavog orkestra “Bolje biti pijan nego star” sa albuma “Soldatski bal” iz 1985. godine nezaobilazan je deo odrastanja brojnih generacija, a pevala se širom bivše Jugoslavije. I dan danas je jedan od najvećih hitova kultne grupe, a decenijama unazad niko nije primetio nelogičnosti u tekstu pesme.

Ipak, ovaj veliki hit svojevremeno je bilo zabranjeno puštati i to zbog uvređenih penzionera iz Novog Sada.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Nikada se nisam ljutio kada bi neko napravio neku lošu recenziju o nama. Štaviše, Savez penzionera bivše Jugoslavije iz Novog Sada je svojevremeno pokrenuo inicijativu da budemo zabranjeni kao grupa zbog pesme “Bolje biti pijan nego star”, ispričao je jednom prilikom Saša Lošić Loša za CDM.

Foto: Youtube/Printscreen/Index Video

– Stvar je čak došla do javnog tužitelja i zabranjeno je emitovanje te pesme. Tada smo imali jugoslavensku turneju, komunalci su morali lepiti belu traku preko već polepljenih plakata širom države jer se turneja zvala “Bolje biti pijan nego star” – istakao je tada Loša.

Ipak, ova pesma je bila u centru pažnje i zbog jedne nelogičnosti koja se u njoj javila, a koju ni sam autor nije odmah uočio.

Naime, stih sa početka pesme “Žao mi je što smo bili samo dobri drugovi” nikako se ne poklapa sa refrenom “Vino ne zna da smo nekad bili sretan par”, primetili su mnogi.

Loša je ovo neslaganje uvideo tek 25 godina kasnije, a pre nekoliko godina je otkrio da je bio pijan dok je pisao pesmu.

– Uhvatim se u razmišljanju, pevam 25 godina i nikad to nisam primetio. I onda sam počeo da kopam po pesmama i video da je pola potpuno iracionalno. Reči nemaju veze jedna s drugom, nema radnje, nema logike. A ljudima svejedno – rekao je Loša jednom prilikom za Index.hr.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar