Rus u Savetu bezbednosti: “Vi samo krivite Srbe, visoki predstavnik je IZVOR problema”

Nebenzja je rekao da je Incko "odlučio da ima pravo da nametne zakon"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube printscreen

U BiH nema viskog predstavnika, poručio je večeras ruski ambasador pri UN Vasilij Nebenzja na sednici Saveta bezbednosti UN, na kojoj je usvojena nova rezolucija o BiH, i ocenio da su sve veći pritisci na Republiku Srpsku.

“Vi samo krivite Srbe i demonizujete sve sto rade Srbi”, rekao je Nebenzja na sednici SB UN, na kojoj je jednoglasno usvojena rezolucija kojom se produžava mandat EUFOR-a i u kojoj se ne pominju Kancelarija visokog predstavnika (OHR) i visoki predstavnik.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

On je dodao da je Kancelarija visokog predstavnika postala izvor problema u BiH.

Govoreći o bivšem visokom predstavniku u BiH, Nebenzja je rekao da je Incko “odlučio da ima pravo da nametne zakon” i ocenio da je to podstaklo neslaganje i podele u zemlji.

Nakon višednevne debate u Savetu bezbednosti usaglašena je rezolucija prema kojoj Kristijan Šmit neće govoriti pred Savetom o situaciji u BiH, a OHR neće biti pomenut u konačnoj verziji kojom se produžava mandat EUFOR-a u BiH, koji ističe u petak, 5. novembra, preneo je RTRS.

Za sednicu Saveta bezbednosti Vlada Republike Srpske uputila je 26. izveštaj u kojem se navodi da Srpska u potpunosti poštuje suverenitet, teritorijalni integritet i ustavni poredak BiH, ali i da insistira da drugi u BiH i u inostranstvu poštuju i sprovode slovo Dejtonskog sporazuma.

BONUS VIDEO:



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar