Ceo Balkan PODRHTAVA: Nakon Srbije, ZEMLJOTRESI u Albaniji i Severnoj Makedoniji

Na istoku Albanije jutros je zabeležen zemljotres jačine 4,4 stepeni po Rihteru, a nekoliko potresa slične jačine registrovano je i na zapadu Severne Makedonije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shuterstock

Na Balkanu je nemirno tlo. Nakon serije zemljotresa koji su potresli Srbiju, registrovan je i potres na području Albanije.

Na istoku Albanije jutros je zabeležen zemljotres jačine 4,4 stepeni po Rihteru, a nekoliko potresa slične jačine registrovano je i na zapadu Severne Makedonije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Evropsko-mediteranski seizmološki centar objavio je da je jutros na istoku Albanije registrovan zemljotres jačine 4,4 stepeni po Rihteru, sa epicentrom 58 kilometara severoistočno od Tirane, na dubini od 10 kilometera, koji se osetio i u Severnoj Makedoniji.

Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore saopštio je da je u 08.10 časova registrovao zemljotres srednje jačine, 4,5 jedinica Rihterove skale, sa epicentrom u Albaniji, prostorno 20 km zapadno od Debra u Severnoj Makedoniji.

Mediji u Severnoj Makedoniji prenose da su na zapadu te zemlje u nekoliko minuta registrovana četiri potresa, od kojih je najjači bio 4,7 stepeni po Rihteru.

Kako navodi agencija MIA, prvi potres je zabeležen u 08.05 časova i njegova jačina je bila 3,3, a četiri minuta kasnije zabeležen je zemljotres jačine 2,7 stepeni po Rihteru. Treći i najjaci zemljotres, magnitude 4,7 registrovan je u 08.10 sati, a poslednji, čija je jačina bila 3,6 stepeni, zabeležen je u 8.11 časova.

Zemljotresi te jačine mogu izazvati samo manju materijalnu štetu u epicentralnom području.

BONUS VIDEO



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar