“Marinika LAŽIMA prikuplja politički poen”: Oglasio se MUP povodom izmišljotine Đilasove funkcionerke

U vezi sa slučajem, policijski službenici preduzeli su sve mere i radnje iz svoje nadležnosti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, uvrdili su da niko nije „ispalio dva metka” na predsednika sindikata radnika EPS-a Milana Đorđevića 27. oktobra 2021. godine u Aranđelovcu, kako u otvorenom pismu tvrdi potpredsednica SSP Marinika Tepić.

U vezi sa slučajem, koje je nadležno tužilaštvo kvalifikovalo kao uništenje i oštećenje tuđe stvari na objektu kafića „Park sunce“ u Aranđelovcu, policijski službenici preduzeli su sve mere i radnje iz svoje nadležnosti.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Marinika Tepić, poznata po tome da iznosi neistine i za koke nosilje u Moroviću tvrdi da su plantaže marihuane, ponovo je odlučila da lažnim informacijama uznemiri javnost i prikupi neki kratkotrajni politički poen.

Naime, odmah po prijavi vlasnika kafića da je metalnom kuglicom razbijeno staklo na ulaznim vratima, policija je, suprotno lažima Marinike Tepić da je neko pripadnicima UKP zabranio da obave uviđaj, izašla na lice mesta i obavila uviđaj i razgovor sa zaposlenima, koji nisu mogli da se izjasne kako je došlo do oštećenja na ulaznim vratima kafića. Napominjemo da se u momentu kada je došlo do oštećenja stakla, Milan Đorđević nije nalazio u objektu kafića, a da je njegov vozač koji ga je čekao u poslastičarnici posvedočio da je policija ubrzo došla i da nije čuo pucanj.

Naglašavamo da osim vlasnika kafića, Policijskoj upravi u Kragujevcu, niti Policijskoj stanici u Aranđelovcu niko ni tog dana, niti narednih dana, nije prijavio da je bio meta bilo kakvog napada u lokalu ili ispred njega, pa ni predsednik sindikata radnika EPS-a Milan Đorđević, za koga Tepićeva tvrdi da su “na njega ispaljena dva metka upozorenja uoči protesta”.

Razumemo nečiju zabrinutost za bezbednost, ali isto tako očekujemo da osoba koja smatra da joj je bezbednost ugrožena to prijavi policiji i zatraži zaštitu, a ne da ćuti i da se oglasi tek pošto Tepićeva iznese svoju verziju događaja, koja ima smisla koliko i koke u Moroviću.

Ističemo da je policija nakon navoda u pismu Marinike Tepić, koje su danas objavili pojedini mediji, a u kome pita „ko je pucao na smenjenog sindikalca EPS- a”, obavila razgovor sa Milanom Đorđevićem i njegovim kolegom iz sindikata koji ga je dovezao u Aranđelovac zbog gostovanja na lokalnoj televiziji i koji je u trenutku incidenta bio u kafiću.

O svemu je obavešteno nadležno tužilaštvo, koje se izjasnilo da je reč o krivičnom delu oštećenje tuđe stvari za koje se goni po privatnoj tužbi. Ministarstvo unutrašnjih poslova iznova apeluje na predstavnike političkih stranaka da ne koriste profesionalan i častan rad policijskih službenika za prikupljanje političkih poena i obmanama blate njihove rezultate i ugled.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar