Neprimereno ponašanje novinarke N1: Napala premijerku, a onda je dobila odgovor koji je osramotio (VIDEO)

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić suočila se sa nepristojnim ponašanjem novinarke N1 Žakline Tatalović

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/bs,Printscreen

Danas je u Palati Srbija održana konferencija za medije povodom predstavljanja rezultata tokom prvih godinu dana rada Vlade. Premijerka Ana Brnabić predstavila je najvažnije rezultate u prvih 365 dana rada a nakon toga su usledila pitanja novinara.

Konferencija je delom protekla u “lešinarskom čerupanju” i napadu na samu premijerku od strane tajkunskih medija, u prvom redu TV N1 i novinarke Žakline Tatalović.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Iako su se većina pitanja ticala aktuelnih tema, poput energetske krize, antivakserskog ludila, najtežih i najuspešnijih momenata u prvih godinu dana rada, neki novinari iskoristili su priliku da upute nedvosmislene uvrede premijerki, ali je u konstantnom dobacivanju u toku odgovora premijerke palo i jedno priznanje.

Naime, kada je Žaklina Tatalović, novinarka televizije N1 dobila priliku da postavi pitanje, kao i svi ostali novinari, predsednica Vlade Ana Brnabić počela je da odgovara kao i na sva ostala pitanja. Međutim, kako se odgovori premijerke očigledno nisu dopali Tatalović, počela je sa konstantnim prekidanjem premijerke i onda su ušle u diskusiju oko vakcinacije, a pogotovo treće doze.

Na konstataciju premijerke Brnabić da ukoliko bi verovala svemu što pročita na televiziji N1 ne bi ni primila treću dozu vakcine protiv korona virusa, Žaklina Tatalović je počela da viče, i pred punom salom rekla predsednici Vlade da je ona primila treću dozu, na šta joj je premijerka replicirala “Ni vi onda ne veruejte N1?”

Tatalović je tada uvredila premijerku Brnabić rekavši joj da “govori laži”. Takav nepristojan komentar naveo je premijerku Brnabić da od saradnika zatraži primere vesti televizije N1, u kojima se dovodi u pitanje davanje treće doze i iznose stavovi da je to potpuno nepotrebno.

Premijerka Brnabić je pročitala neke od naslova na N1, koji su svima dostupni na internetu uz par klikova, poput “Treća doza nije treća sreća, za sada je ne bih nikom dao” , “treća doza je trošenje viška doza” “Za sada treća doza nije potrebna”…

Primanje treće, buster doze vakcine, kao i svake druge doze svakako je potez koji treba pozdraviti i to je odgovoran način zaštite zdravlja koji bi svaki građanin trebalo da učini. Uprkos potpunom razumevanju poslovnih ciljeva određenih medija i njihove političke agende, postavlja se pitanje koliko pogubno može biti prenošenje stavova protiv bilo koje doze vakcine.

Kao što je premijerka Brnabić kasnije navela, određeni mediji ponašaju se kao da su vakcine izum Aleksandra Vučića, pa neretko napadaju i nabavku i sistem vakcinacije, izgradnju kovid bolnica i sve ostalo. Otvorene uvrede upućene premijerki takođe nisu odlika profesionalnih i nezavisnih medija za kakve se određene kompanije predstavljaju. Sada je sve doduše malo jasnije, kada su i zaposleni na toj televiziji pred celom Srbijom priznali da ne veruju u njihove tekstove niti u razgovore u njihovim emisijama.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar