Lončar o Viber grupi u kojoj se priča o leku Ivermektin: “To je KRIVIČNO DELO, država će reagovati”

Upravo to je bila tema u Jutarnjem programu TV Prve danas, a u studiju se odigrala burna rasprava između između lekarke i članice te Viber grupe

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar oglasio se povodom zdravstvenih saveta koji se dele na Viber grupi, a u kojima se pominje lek za stoku Ivermektin.

On je izjavio da će država u narednim danima reagovati na savete koje pojedini zdravstveni radnici dele na toj grupi na Viberu, a u kojima se promoviše upotreba leka Ivermektin, koji se inače koristi za životinje.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prema njegovim rečima, ko god da su ti lekari i šta god da se dešava u njihovom mozgu, to po svim medicinskim pravilima ne sme da se dozvoli, prema tome država će reagovati u narednih par dana.

– Zamislite, vi ste lekar koji leči decu, a preporučujete lek koji nije registrovan i koji se koristi u veterini. Plašim se da je to onda jedno ozbiljno krivično delo, prema tome, ovo je ozbiljna država koja će uraditi svoj deo posla – zaključio je Lončar.

BURNO na TV Prva: Članica “Ivermektin grupe” se pravdala, govorila nebuloze – odgovori lekara je POKOPALI

Podsetimo, upravo to je bila tema u Jutarnjem programu TV Prve danas, a u studiju se odigrala burna rasprava između između lekarke i članice te Viber grupe dr Slavice Aranđelović, koja promoviše upotrebu Ivermektina kao prevenciju protiv kovida-19, i direktora Doma zdravlja Palilula Aleksandra Stojanovića i kardiologa Nebojše Tasića, koji su izjavili da bi ti lekari morali krivično da odgovaraju.

BONUS VIDEO: 



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar