Ministar Mali najavio: Danas 2,2 miliona građana dobija 30 evra, a uskoro sledi povećanje plata i penzija

Svi oni koji su se prijavili za "30+30" u decembru dobijaju još 20 evra bez prijave

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Marko Stosic

Ministar Mali bio je gost Jutarnjeg programa na televiziji Pink, a tom prilikom je saopštio sve detalje oko isplate 30 evra pomoći građanima Srbije.

– To je jedan znak pažnje, naš cilj je bio da umanjimo posledice pandemije koronavirusa. Želeli smo da ekonomija zadrži optimizam. Pozitivan pogled na stvari, to je ekonomska teorija koja se dobro pokazala u praksi. Mi smo reagovali sa 8 milijardi evra.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ministar Mali je istakao da je država pomogla značajno privredi.

– Država se nikada nije odgovornije nije ponašala. Kada pogledamo ekonomije drugih država mi smo odlično i pravovremeno reagovali, sa ovim rezultatima bićemo jedna od 3 najjače ekonomije. Danas 2,2 miliona građana dobijaju 30 evra, ostalo nam je još 2 miliona sutra za građane koji su se prijavili.

Svi oni koji su se prijavili za “30+30” u decembru dobijaju još 20 evra bez prijave, a svi oni koji su u međuvremenu postali punoletni i oni koji se nisu prijavili prvi put imaće mogućnost da to učine.

Povećanje plata i penzija

– Sutra na sednici Vlade usvajamo budžet za narednu godinu. Povećaćemo plate u javnom sektoru, u zdravstvu i vojsci će povećanje plata biti oko 8 odsto. Minimalna zarada će biti veća za 9,4 odsto, jer taj princip prosečnu platu gura gore – rekao je Siniša Mali.

Registracija  automobila

– Ispravićemo nepravdu da starija vozila koja imaju veliku kubikažu plaćaju velike namete. Ogromne su razilike između novijih starijih i vozila. Sa predlogom idemo u Vladu, a nadamo se da ćemo sa primenom početi u januaru naredne godine – zaključio je ministar Mali.

BONUS VIDEO: 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar