Počela RIGOROZNA kontrola: Komunalci krenuli u inpekciju, za nepoštovanje mera sleduju OVOLIKE kazne

Kontrola nošenja maski u gradskom prevozu je znatno povećana

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Jedno od mesta gde se korona virus najbrže širi je javni gradski prevoz, a njegovi redovni korisnici primetili su da se u njemu građani najmanje pridržavaju propisanih mera za zaštitu od pandemije

Kao što je ranije najavljeno, kontrola nošenja maski u gradskom prevozu je znatno povećana, što su potvrdili i građani deleći lokacije na društvenim mrežama i tako otkrivajući gde su “žarišta” na kojima komunalna policija proverava poštovanje ove mere.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako ta procedura izgleda? Prema izjavi jednog Beograđanina, to izgleda tako što kontrolori uđu u vozilo, izbace ljude bez maski napolje i tu, na stanici, im pišu kazne.

Putnici koji ne nose maske kao fizička lica platiće kaznu od 5.000 dinara, dok će odgovorni za poštovanje ove mere morati da izdvoje 30.000 dinara.

Ranije je najavljeno da će se kontrola nošenja maski u gradskom prevozu pojačati u cilju zaustavljanja širenja zaraze korona virusom.

– Ono na šta ćemo u budućem periodu staviti akcenat jeste kontrola nošenja maski u gradskom prevozu, autobusima – rekao je ranije rukovodilac Sektora unutrašnje kontrole Komunalne milicije Ranko Šekularac.

On je istakao da se obaveza nošenja zaštitne maske, u cilju sprečavanja širenja korona virusa, u hipermarketima i tržnim centrima uglavnom poštuje, ali da je bilo nekoliko desetina slučajeva u kojima je Komunalna milicija sankcionisala pravna lica zbog nepoštovanja te mere.

Kovid propusnice i dalje na snazi

Kontrole se nastavljaju, osim u gradskom prevozu, i u ugostiteljskim objektima, a mera koja podrazumeva ulazak u kafiće, restorane i klubove posle 22 sata uz kovid propusnice, i dalje je na snazi.

Ako neko nema validan kovid sertifikat ili ga nema uopšte, a nadležni ga zateknu u ugostiteljskom objektu, biće kažnjen sa 5.000 dinara.

Za pravno lice kazna je 300.000 dinara, za preduzetnika 150.000 dinara, a za odgovorno lice u objektu 50.000 dinara.

Kovid redar koji ne bude valjano radio posao moraće da plati 30.000 dinara.

Gosti koji kafiće i restorane napuštaju pre 22 sata ne moraju da imaju kovid propusnicu, koja je obavezna za one koji će u takvim prostorima boraviti duže ili sve do fajronta, u jedan sat posle ponoći.

Komunalna policija počela je da izriče kazne od ponedeljka, 25. oktobra.

Korona brojke i dalje izuzetno visoke

U proteklih 24 sata, broj novozaraženih je 6.697, a nažalost preminulo je još 63. Na respiratorima se nalaze 275 pacijenta. Od poslednjeg preseka testirano je 23.474. Na bolničkom lečenju se trenutno nalaze 6.792 pacijenta.

Dan ranije, registrovano je 6.948 novih slučajeva zaraze, a nažalost preminulo je još 64. Na respiratorima je bilo 277 pacijenta, a na bolničkom lečenju 6.791.

BONUS VIDEO:



Izvor: Pink

Komentari (1)

Ostavite komentar