SKANDAL! EU diktira ko može, a ko ne može u Vladu Crne Gore: Srpske stranke NISU dobrodošle!

I Tonino Picula, izvestilac Evropske komisije za Crnu Goru u Evropskom parlamentu ne podržava opciju rekonstrukcije Vlade u Podgorici gde bi DF imao direktno učešće

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Evropska unija diktira uslove koje stranke mogu, a koje ne mogu da uđu u Vladu Crne Gore! Tako danas Radio Slobodna Evropa piše da najava rekonstrukcije Vlade u Crnoj Gori, uključujući mogućnost u kojoj bi Demokratski front (DF) bio deo nove izvršne vlasti u Podgorici, izaziva zabrinutost kod mnogih evropskih zvaničnika koji se direktno bave pitanjima Zapadnog Balkana.

Direktor za Zapadni Balkan u Evropskoj Službi za spoljne poslove (EEAS), Marko Makovec je pred evropskim poslanicima, ocenio da DF u novoj vladi Crne Gore ne bi doneo koheziju već bi ova partija mogla da oslabi funkcionisanje, “ionako slabe vlade”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

I Tonino Picula, izvestilac Evropske komisije za Crnu Goru u Evropskom parlamentu ne podržava opciju rekonstrukcije Vlade u Podgorici gde bi DF imao direktno učešće.

Mogućnost ulaska DF-a prema Piculi izaziva “određenu zabrinutost jer dosadašnji odnosi i konstantno nepoverenje u heterogenu vladajuću koaliciju ne budi optimizam u pogledu buduće funkcionalnosti, reformskog procesa i puta prema EU”.

Foto: Printscreen

Sve ovo je jasan pokazatelj da EU želi da odlučuje ko može, a ko ne može u Vladu Crne Gore, poručujući da srpske stranke nisu dobrodošle!

BONUS VIDEO

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Pa onda kazu ta bajna tvorevina eu i ameri kako se Rusija mesala/mesa u americke izbore, to ti je ta voljena demokratija ( citaj stap ) nema sta.

    Odgovori

Ostavite komentar