Čović opleo po Daniloviću: Ne možete da upadate selektoru na treninge i da glumite autoritet

- Morate da stanete ispred i iza tog čoveka. Očekivanja su ogromna - kaže Čović

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović nastavio je da govori o dešavanjima u srpskoj košarci.

Nakon što je izneo čvrst stav da BIH košarkaš Jusuf Nurkić ne bi mogao da pojača Zvezdu, zbog nekih političkih i nacionalističkih gafova koje je pravio, Čović je uputio kritike na rad predsednika KSS Predraga Danilovića.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Ne može se neuspeh koji smo doživeli, a, on je sada evidentan, nakačiti na leđa Igora Kokoškova. Ako taj čovek nije imao saradnju ni sa predsednikom Saveza, a to se dešavalo i Saši Đorđeviću… Da li će oni to da kažu, ili neće, to me ne interesuje. To je istina – rekao je Nebojša Čović i nastavio:

– Morate da stanete ispred i iza tog čoveka. Očekivanja su ogromna. Ako ste predsednik Saveza i bivši igrač, ne znam šta ste… Nemate vi pravo da upadate u svlačionice, na treninge, da glumite autoritet. To trenere vređa. NJihov posao je takav da moraju da imaju povišen stepen sujete – istakao je Čović.

On dodaje da Crvena zvezda nije “državni projekat” i da drugi klubovi takođe dobijaju novac s najviših instanci.

– Crvena zvezda gleda samo sebe i svoje interese, ne zanimaju nas tuđi interesi i odakle ovima ili onima novac. Doći će se do svega toga – odakle je ko dobio novac. Nije moje da mislim o tome, ja samo znam odakle su pare koje su u Crvenoj zvezdi. Što se tiče drugih, mogu i to, ali neću, bar za sada. Ne znam za druge, možda oni imaju više novca zato što su sposobniji ili zato što imaju bolje firme, a možda i te firme imaju atraktivnije proizvode. Treba transparentno izaći i reći šta je država dala i kome. Zvezda je dobila sredstva od grada Beograda, kao i od republike, ali dobijaju i drugi. Mi nikada nismo bili državni projekat – ni manje ni više nego što su drugi bili državni projekat – izjavio je Nebojša Čović.

Bonus video:

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar