Evo šta o Srebrenici misli Ana Brnabić, a sta Marinika: Ovo je ključna razlika između vlasti i opozicije!

Na kritike da je deklaracijom Vlada porekla da se zločin dogodio, Brnabić kaže da je to pogrešno protumačeno

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: ATAImages

Premijerka Srbije Ana Brnabić juče je dala intervju za “Foren polisi” u kojem je jasno rekla da ne može da prihvati da je u Srebrenici bilo genocida,niti da se to tako karakteriše, ali da Srbija ne poriče zločine.

Brnabićeva je pokazala odlučan i jasan stav države Srbije u vezi ovog pitanja, potvrda da Srbija ne želi da podlegne i poklekne pritiscima je i to što je ovo rekla za medij koji je jako kritičan po ovoj temi. Ovo je takođe i jasna razlika između stavova aktuelne vlasti i opozicije čija je perjanica Marinika Tepić, žena koja je javno u Skupštini zahtevala da se Srbi osude za genocid u Srebrenici.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Naime, premijerka Ana Brnabić istakla je, na onlajn samitu pod nazivom “Njena moć” u organizaciji časopisa “Forin polisi”, da Srbija ne poriče da se u Srebrenici dogodio strašan zločin, ali ne može da prihvati da se to karakteriše kao genocid.

Podsetila je da je Vlada Srbije usvojila deklaraciju u kojoj je rečeno da je to strašan zločin za koji su odgovorni pojedinci.

– Srbija je uradila sve što je u njenoj moći da pomogne Tribunalu u Hagu da donese presudu o tom zločinu – kazala je Brnabić.

Sve ovo je ključna razlika između stavova aktuelne vlasti i opozicije čija je perjanica Marinika Tepić, žena koja je javno u Skupštini zahtevala da se Srbi osude za genocid u Srebrenici.

Podsetimo, Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, potpisala je 2016. godine Predlog rezolucije o genocidu u Srebrenici i zahtevala da se srpski narod osudi za genocid.  Na jednoj od sednica skupštine Tepićeva srpske generale naziva sramotom Srbije, apostrofirajući Vladimira Lazarevića, koji se časno i pošteno borio za svoj narod.

– Srbi počinili genocid! General Lazarević je sramota Srbije – rekla je Marinika tada.

 

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (2)

Ostavite komentar