POZNATO stanje dečaka koji je upao u septičku jamu u Dobanovcima: “NIJE davao znake života”

"Majka se unervozila. Vikala je "Sine, ja tebe volim, probudi se""

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija, Foto: Freepik/drobotdean, Shutterstock

Dečak (3), koji je juče upao u septičku jamu u Dobanovcima, je dobro, rečeno je jutros u Hitnoj pomoći.

Nesreća se, da podsetimo dogodila u Zemunskoj ulici, a on je prebačen u Univerzitetsku dečiju kliniku u Tiršovoj.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Njega je iz jame uspeo da izvuče komšija Vidoje Nenadić, koji je detaljno opisao kako je izgledalo spasavanje i oživljavanje mališana.

Prema Vidojevim rečima, dete nije davalo znake života.

– Video sam da je otvorena jama, i da dete dole pluta. Majka i komšinica nisu mogle da mu pomognu – počeo je svoju priču vidno potresen hrabri Vidoje.

– Ja sam emotivan čovek, pogotovo za dete, ja plačem. Dete je sada dobro. Skočio sam dole u septičku jamu, bilo je gusto dole i iščupao sam ga u trenutku kad je počeo da tone. Dete se borilo malo, dok ga nisam podigao. Pomogla je i komšinica i izvukli smo dete. Ja sam se potom malo teže popeo. Dete je bilo modro, nije davalo znake života – priča Vidoje.

Dečaka (3) u Dobanovcima SPASIO komšija: Majka kukala pored septičke jame, dete bilo MODRO

Hrabri čovek je, srećom, nekada polagao licencu za obezbeđenje, pa je znao da primeni svoje znanje i ukaže prvu pomoć dečaku.

Položio sam ga na bok, na stranu i voda je počela da izlazi. Uzeo sam ga ispod stomaka, masirao sam ga rukama i osetio sam kad je bljucnuo malo, nastavio sam masiranje 2-3 minuta. Osetio sam neki znak, onda sam mu dao veštačko disanje. Nije odmah reagovao. Pokušavao sam nekoliko puta i pokazao mi je malo više znake života. I dalje sam ga masirao, dete je počelo da izbacuje vodu.

UŽAS u Dobanovcima: Dete (3) UPALO u septičku jamu, nije disalo

Kako nam Vidoje priča, celu scenu posmatrala je majka nesrećnog dečaka.

– Majka se unervozila. Vikala je “Sine, ja tebe volim, probudi se”. Opet sam što više masirao preko stomaka dete. Rekao sam majci da je u redu i dete je stvarno počelo malo da plače. Malo mu je iz usta pošla i krv. Da vam ne pričam kako je u septičkoj jami… Ali uspeli smo – završava Vidoje ispovest u suzama.

BONUS VIDEO: 

Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar