Putovanja u EU 2022. godine moguća samo za VAKCINISANE: Antigenski i PCR test neće važiti?

Milan Lainović, potpredsednik Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije "Yuta" ponovio je da nema univerzalnog pravila

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija,foto: Shutterstock

Od prvog januara u mnoge države Evropske unije neće moći da se putuje bez potpune imunizacije, saznanja su Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije “Juta”.

S obzirom na to da mnogi građani već sada razmišljaju o novogodišnjim aranžmanima i putovanjima u evropske metropole ili egzotične, tropske destinacije, a primili su dve doze istog proizvođača vakcine, sad razmišljaju za koju buster, treću dozu da se opredele kako bi neometano mogli da putuju.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.r

Milan Lainović, potpredsednik Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije “Yuta” za Kurir televiziju ponovio je da nema univerzalnog pravila, odnosno da same države i njihovi zakoni određuju ko i pod kojima uslovima trenutno može da uđe u zemlju.

– Ni u EU nisu sve države zauzele isti stav, u Mađarsku, Austriju, Hrvatsku, Sloveniju može da se ide sa kineskim vakcinama, ruskim vakcinama, u Nemačku i Italiju ne mogu, u kombinaciji da, ali da su sve tri iste vakcine, ne može – pojasnio je Lainović.

Ono što je naglasio je da se bez potpune vakcinacije u tim zemljama ne može posetiti restoran, prodavnice, šoping mol.

– Tako je u toku celog dana. Vi se registrujete, postoji kod sa vašim podacima i u slučaju da je neko u restoranu zaražen, vas obaveštavaju da se i vi kontolišete. Nigde ne možete bez vakcinie ili uz važeći PCR test – istakao je on i dodao da će od 1. januara 2022. godine sve testove zameniti jedino i isključivo vakcinacija.

BONUS VIDEO:



Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar