STRAVA u Hrvatskoj: Maloletnom sinu kupila ženu (15), devojčicu držali ZATOČENU

Uhapšeno četvoro ljudi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Mitar gavric / Panthermedia / Profimedia

U Hrvatskoj se vodi istraga protiv četiri osobe zbog sumnje da su dogovorili prisilan brak svoje dece.

U Županijskom državnom tužilaštvu u Slavonskom Brodu ispitani su 35-godišnji hrvatski državljanin i 30-godišnja srpska državljanka, roditelji 14-godišnjaka. Uz njih, ispitani su i 36-godišnjak i 37-godišnjakinja, oboje hrvatski državljani, roditelji 15-godišnjakinje. Doneseno je rešenje o sprovođenju istrage protiv njih, a osumnjičeni su za trgovinu ljudima.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Roditelji 14-godišnjaka, 35-godišnjak i 30-godišnjakinja, su u gradu na području Brodsko-posavske županije došli u kuću u kojoj je živela 15-godišnjakinja s roditeljima.

Namera im je bila da dogovore prisilni brak devojčice i dečaka, ali i cenu za koju će kupiti devojčicu. Ona se protivila prisilnom braku zbog čega su joj pretili batinama.

TROJE SRBA stradalo u Hrvatskoj: TRAGEDIJA na autoputu, sudar kamiona i automobila kod Okučana (FOTO)

Roditelji su, bez obzira na sve, obavili “prodaju” devojčice. Roditelji dečaka su devojčicu zarobili. Okrivljeni su i za pokušaj nanošenja teške telesne povrede detetu koje se opiralo prisilnom braku.

Sve četvoro osumnjičeni su za trgovinu ljudima. Uz to, roditelji dečaka osumnjičeni su za oduzimanje slobode devojčici i nanošenje teške telesne povrede u pokušaju, a otac devojčice za pretnju detetu.

BONUS VIDEO: 



Izvor: Dnevnik.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar