POZIV iz Moskve: HITNO da se prekine destruktivno mešanje u unutrašnje stvari suverene BiH

Rusko minstarstvo ocenjuje da "nova spirala međunacionalne napetosti u zemlji, izazvana neodgovornim postupcima bivšeg visokog predstavnika Valentina Incka"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay.com

Rusija smatra nedopustivim i očiglednim antidejtonski karakter politike demonizacije srpskog naroda u BiH, koju uporno sprovode određene snage u okviru BiH, kao i iz inostranstva, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

U saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva se ističe da je Rusija zabrinuta zbog nepovoljnog razvoja situacije u Bosni i Hercegovini i poziva da se obustavi destruktivno mešanje u poslove te zemlje.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Rusko minstarstvo ocenjuje da “nova spirala međunacionalne napetosti u zemlji, izazvana neodgovornim postupcima bivšeg visokog predstavnika Valentina Incka”, dobija razmere bez presedana, stvara potencijalnu pretnju stabilnosti i bezbednosti u Bosni i Hercegovini i na celom Balkanu.

– Pozivamo da se hitno prekine destruktivno mešanje u unutrašnje stvari suverene Bosne i Hercegovine – navodi se u saopštenju.

Patrijarh Porfirije: Ne možemo pristati da neko dovodi u pitanje naš duhovni i nacionalni identitet

Ministarstvo ocenjuje da “želja da se iskoristi mehanizam Upravnog odbora Saveta za sprovođenje mira za rešavanje pitanja koja se ne tiču Dejtona nanosi očiglednu štetu ovoj višestranoj instituciji koja je u poslednje vreme bila u značajnom stepenu diskreditovna kršenjima prakse konsenzusa u toj delatnosti”.

BONUS VIDEO: 

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar