SATURN U DOBA KORONE: Evo šta nam nebo poručuje

Prelaskom Saturna iz Jarca u Vodoliju ozbiljno nam se menja ritam života na ličnom i globalnom planu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay/looser

Prelaskom Saturna iz Jarca u Vodoliju ozbiljno nam se menja ritam života na ličnom i globalnom planu. Šta nam donosi Saturn u Vodoliji i kakve su dve i po godine ispred nas?

Prvo će glavne sudbinske promene osetiti Bikovi, Device i Jarčevi jer će dva vladara Vodolije, Uran i Saturn napraviti nepovoljan aspekt akcije i promene životnog pravca gde moraju stoposto da učestvuju . Neće biti lako ali će biti dalekosežno. Ovaj aspekt dve planete naglašeno opisuje promene celokupnog koncepta na globalnom i ličnom nivou, a traje do kraja 2020 godine. Zato se spremite na promene pripadnici zemljanog elementa.

Nije svejedno kada Saturn menja znak jer tada znamo da se menjaju zadaci i izazovi. Saturn u Vodoliji od 22.03. do 2.07.2020 ponovo ulazi u vazdušni element 17. 12.2020 gde ostaje do 07.03.2023. Pre skoro trideset godina Saturn je bio u Vodoliji od 1991- 1994. Pa eto ga prvi povratak Saturna za generaciju 91-94. vreme je da se saberete i zagazite svojim sudbinskim stazama. A Škorpije i Ribe, koje su imale jake sudbinske događaje pre 28-30 godina, došlo je vreme da prepakujete svoje kofere života. Da odbacite, otpustite sve što smeta i da napravite život po svojoj meri.

Prethodni boravak u Jarcu doneo nam je testove iz tradicije i konzervativizma gde smo se borili sa preslikanim obrascima duboko utisnutim u naše postojanje. Gledali smo u sebe i isključivo u sopstvene potrebe. Sada se bavimo kolektivnim stvarima za opšte dobro i fokus nije na pojedincu nego na grupi, masi koja menja svest zarad budućnosti. Tako nam je sada omogućeno da posmatramo nastajanje i okončanje društvene , ekonomske, socijalne, finasijske i zdravstvene strukture na globalnom nivou. Često nam Saturn donosi energiju koja nas može ograničiti i zadržati u određenom delu života ili životne oblasti. Zato sada njegov ulazak u Vodoliju donosi izazove u zajedničkom ponašanju prema pošasti koja je napala celu planetu. I ne samo tome već i svest da možemo menjati obrasce ponašanje i tok naše budućnosti jer uvek imamo izbor da napravimo bolje nego što nam je sada. Potrebno je da se udružimo u porodičnim prijateljskim ili poslovnim krugovima, kako bi bili jači i snažniji za sve što nam dolazi ususret. Iskušava nas Saturn u Vodoliji i naglašava ličnu volju koja nas dodvodi do kolektivne grupne svesti koja sve može da pobedi.

Svedoci smo zdravstvenih problema globalne pandemije mitskih razmera koja će sigurno ostaviti dubok trag na civilizaciju sadašnjeg urbanog društva. Naravno, u manjem i većem obimu u zavisnosti od kolektivne svesti koju Saturn u Vodoliji stavlja na ispit kao nikada do sada.

Sve ono što je Saturn naglasio svojim boravkom na zadnjem stepenu Jarca, kada se nešto završava da bi ustupilo mesto novim stvarima sada je veoma aktuelno. Tako će Vodolije i Lavovi završiti sa jednom etapom u životu i započeti novu koja do sada nikada nije ni bila planirana opcija. Radikalnim promenama kod svih zodijačkih znakova doprinosi nepovoljan aspekt Saturna sa Uranom u Biku. Pa će promene osetiti svi pripadnici zodijaka koji imaju vrh kuće ili planetu na početnim stepenima bilo kog znaka. Oni koji imaju Saturn na pet stepeni Lava ili Vodolije osetiće jake sudbinske uplive koji će im obeležiti period od marta do jula ove godine. To mogu biti sudbinski nekontrolisani događaji koje će, sem Vage, Lavova i Vodolija, osetiti, Škorpije, Rakovi i Ribe. Na globalnom nivou ovaj kontakt planeta ubrzava iznenadnu katastrofu. Pa možda možemo očekivati aprilski pik pandemije, a 10. maja kada Saturn krene retrogradno početak smirenja i opadanja koji ide sporo i polako da bi se u julu smirila pandemija.. . Vraća se Saturn u Jarčevsku strukturu 2. Jula sa načetim promenama i vodolijanskim vrednostima. Da li je naše čovečanstvo položilo ispit solidarnosti i humanosti da bi mogli da se resetujemo i krenemo napred sa novim temeljima jarčevske doslednosti i vodolijanske velike misli da smo svi isti?

Odgovor na to pitanje u potpunosti dobijamo 17. decembra kada se definitivno Saturn seli u Vodoliju i menja naša uverenja samo da bi mogli da promenimo okolnosti. Stoga je ovo period revizije u kojoj se očekuje bolja i pre svega humanija svest o međuljudskim odnosima. Saturn u Vodoliji utiče na Vage i Blizance i to u podsećanju na strukturu obaveze i disciplinu koja nije primarna u vazdušnom elementu. Pripadnici vazdušnog elementa vole da teoretišu, pa im zato ova planeta nudi mudrost kroz teži i značajniji način ličnog iskustva, da bi mogli stvarno da se realizuju.

Koronavirus nas je uveo u kuće i zaustavio kretanje baš kad je Saturn boravio na 29. stepenu Jarca. Okamenila nas ta energija i vratila nas u domove, u porodicu za koju često radi brzog načina života nismo imali dovoljno vremena. Otuđili smo se i svako je vodio svoje male dnevne bitke. I sada kada smo u istom vremenu i prostoru zajedno sa svojim ukućanima, otvaramo oči i gledamo istinu koja nas okružuje. I zato je bitno da imamo kolektivnu svest očuvanja života svakog od nas i da delujemo iz ugla praktičnosti da bi opstali. Jer ako nam treba vodolijanska ideja onda je to ideja o očuvanju života zbog bolje i naprednije budućnosti. Ona nas prisiljava da postanemo stvarni i da delujemo iz ugla praktičnosti i da pobedimo nešto što nikada nismo.

Zato Saturn u Vodoliji više nego ikad naglašava misao kolektivne svesti, koja kroz pojedinca naglašava transformaciju društva i čovečanstva, da bi mogao da nas uvede u novi svet slobode, informacija, tehnološkog napredka, ali i temeljnih promena na globalnom nivou. Vodolija kao znak ili kao prirodna jedanaesta kuća , uvek naglašava grupu, ideju, mogućnost, misao i budućnost. Zato će Saturn gostujući u znaku koji voli, iako je karmička planeta sabiranja prošlosti , gledati u budućnost da bismo videli koje promene moramo napraviti da bi se prilagodili novom svetu u nastajanju. Stoga nam Saturn u Vodoliji uvek skreće pažnju na globalno društvo, humanizam, tehnologiju, veštačku inteligenciju, mentalno zdravlje, alternativne odnose ali najviše na zajednički rad za veće dobro.

Šta će svakom znaku doneti SATURN u Vodoliji? Spremite se za promene!

Piše astrolog Vesna Trajković

Horoskope našeg astrologa pratite i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar