Ne bacajte koru od POMORANDŽE: Četiri načina da je iskoristite U KUĆI

Limunska kiselina koja je u njoj će vam pomoći da izbelite zube

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Pomorandža je jedno od najukusnijeg i najosvežavajućeg voća.

Takođe je prepuna i vitamina C.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

A da bismo je jeli, potrebno je da oljuštimo koru.

Tu koru, uglavnom bacimo i time pravimo veliku grešku.

Evo kako sve možemo da je iskoristimo:

Izbeljivanje zuba
Kora pomorandže sadrži limunsku kiselinu, a koji se često dodaje pasti za zube, a može da vam pomogne da zube učinite biserno belim. Sve što treba da uradite jeste da jednom nedeljno “izribate” pomorandžinom korom i da isperete.

Napravite prirodno sredstvo za čišćenje
Izradom sopsvenog sredstva za čišćenje od pomorandžine kore ćete smanjiti otpad, a i uštedećete novac. Možete da ga upotrebite za čišćenje prozora, ploča za kuvanje. Samo sipajte u neku bočicu malo alkoholnog sirćeta i dodajte pomorandžinu koru. Smesu držite u frižideru nekoliko nedelja i povremeno je protresite.

Foto: Shutterstock

Odbijanje insekata
Vrlo je jednostavno. Prvo osušite koru od pomorandže, a zatim bocu sa raspršivačem napunite vodom i u nju dodajte osušenu koru. Koristite je po potrebi.

Rešite se neprijatnih mirisa
Prilično smo sigurno da skoro niko ne uživa u mirisu nogu. Nažalost, obuća često ume da se oseća. Još jedan način da iskoristite koru od pomorandže jeste da je stavite u svaku cipelu preko noći i da ujutru, dok se budete obuvali, uživate u svežem mirisu citrusa.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Večernji.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar