Balonom u svemir! Mask, Bezos i Branson dobili konkurenciju: Razlika u ceni karte je ogromna (VIDEO)

Space Perspective već prima porudžbine, a let košta $125.000

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Space Perspective / Ferrari / Profimedia

Svemirski turizam predstavlja jednu od najunosnijih grana industrije, a konkurencija postaje sve oštrija. Dok se Blue Origin (Džef Bezos), Ilon Mask (SpaceX) i Ričard Branson (Virgin Galactic) utrkuju u slanju putnika u orbitu, pojavila se nova kompanija.

Space Perspective nudi avanturu u specijalnom balonu s kabinom “Neptun One”. Obezbeđen je prostor za osam putnika, bar, toalet, kao i panoramski prozori sa nezaboravnim pogledom.

Objektiv je ranije pisao o ambicioznom projektu američkog startapa, koji je u junu uspešno izveo probni let, u trajanju od šest sati i 39 minuta.

Rezervisana mesta

Balon je poleteo i zabeležio visinu 33.043 metra, pre nego što se bezbedno spustio u Meksičkom zalivu. Kabina je, inače, opremljena rezervnim padobranom u slučaju problema.

Space Perspective već prima porudžbine, a karta košta 125.000 dolara. “Neptune One” bi trebalo da krene s komercijalnim letovima 2024, dok su sva mesta za tu godinu već rezervisana.

Cena karte, koliko god delovala skupo, drastično je niža u odnosu na konkurenciju.

Razlika u cenovniku

Pojedinačna karta za četiri SpaceX putnika, koji su nedavno poleteli u svemir, plaćena je 55 miliona dolara, prenosi EurAsian Times.

S druge strane, Virgin Galactic objavio je da mesto u njihovoj letelici VSS Unity košta 450.000 dolara, dok cenovnik Blue Origina nije poznat.

Prema portalu Interesting Engineering, Bezosova kompanija naplatila je turistički let u orbitu, jula ove godine, čitavih 28 miliona dolara.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs


BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar