Balonom do svemira! Spaceship Neptune ima bar, toalet i NEVEROVATAN pogled (VIDEO)

Kabina će moći da primi osam putnika, a letovi će trajati 6 sati

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto / Pixabay / PIRO4D

O kosmičkom turizmu se odavno mašta, pa su još prve naučno-fantastične serije motivisale građane da sanjaju o begu s rodne planete. Sada su ta maštanja bliže stvarnosti, pa kompanije kao što je SpaceX već rade na programima koji će obične građane jednog dana povesti put svemira.

Tu su i neka drugačija rešenja, poput balona s kabinom koja ima bar i toalet, a iza ideje stoji startap Space Perspective, koji se bavi putovanjima u kosmos.

Balon je poneo ime Spaceship Neptune, moći će da poveze do osam putnika, a letovi će trajati šest sati.

Prvi test 2021. godine

Plan je da se kabina na visinu od oko 48 kilometara popne uz pomoć balona, ispunjenog vodonikom, da bi se nakon završene ture polako spustila u Atlantski okean, gde će putnike sačekati brod.

Prvi test letovi očekuju se već 2021. godine, a letovi sa putnicima u naredne tri godine. Cene karata još nisu poznate, ali se očekuje da budu oko 125 hiljada dolara po putniku, što je polovina sume koja će se izdvajati za putovanja raketama koje će ići do visine od oko 80 kilometara.

Putnici koji se ukrcaju na Spaceship Neptune neće iskusiti bestežinsko stanje, a među ponudama će se naći i egzotična lokacija za venčanja, budući da Neptune već opisuju kao “najbolje mesto za sklapanje braka”.



Izvor: Objektiv.rs, PCPress.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar