Stjuardese se POSKIDALE nasred trga: Razlog ovakvog poteza je više nego tužan (VIDEO)

Nesvakidašnji protest video je ceo svet

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/Euronews

Desetine bivših stjuardesa iz ugašene italijanske avio-kompanije “Alitalia” skinule su uniforme danas, noseći samo donji veš na mirnom, scenski isplaniranom protestu u centru Rima, prenosi ABC news.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Dugo je italijanska aviokompanija mučila muku sa finansijskim problemima i nestabilnošću, a poslednji let izveden je 14. oktobra. Nova aviokompanija, ITA, počela je da leti sledećeg dana, koristeći neke od aviona Alitalije. Takođe je kupila brend “Alitalia”, ali preuzima manje od 3.000 od 10.000 zaposlenih u Alitaliji.

Sindikalni zvaničnici kažu da se oni koji će raditi za UIO zapošljavaju sa znatno nižim platama.

Oko 50 bivših stjuardesa stajalo je u redovima na rimskom Trgu najpres su spustile torbe sa ramena na kaldrmu, pa polako i sinhrono, skinule ogrtače, pa uniforme, pa suknje, pa cipele na štiklu.

Ostali su bosi, samo u donjem vešu, u tišini, nekoliko minuta. Zatim su pažljivo prikupile odeću i obuću i zajedno povikale: “Mi smo Alitalia!”

Sindikalni lideri vrše pritisak na vladu da produži naknade za nezaposlene čak pet godina.

BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs, ABC News

Komentari (1)

  1. Ништа нарочито, то им је у опису "посла", мислиле да су на некој дестинацији па се мало занеле! Нема више транге - франге по свету, шверца, оргијања по луксузним хотелима, великих примања низашта.

    Odgovori

Ostavite komentar