Nataša Stanisavljević: “Nećemo dozvoliti nipodaštavanje ličnih pratilaca od strane Dragana Đilasa”

Stanisavljević je oštro osudila postupke pripadnika Đilasove stranke

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pritnscreen

Nataša Stanisavljević, članica Glavnog odbora SNS oštro je osudila nipodaštavanje ličnih pratilaca od strane Dragana Đilasa i njegove stranke i istakla da je ponosna što je pokrenuta usluga socijalne zaštite lični pratilac deteta i što je ta usluga sada dostupna 540-oro dece.

– Nećemo dozvoliti nipodaštavanje ličnih pratilaca od strane pripadnika Đilasove stranke. Nećemo dozvoliti nipodaštavanje ličnih pratilaca dece sa smetnjama u razvoju od strane pripadnika stranke bivšeg gradonačelnika Dragana Đilasa. I to istog onog koji je ostavio dugovanje za socijalnu zaštitu u iznosu od preko 4 milijarde dinara. Ponosna sam što smo pokrenuli uslugu socijalne zaštite lični pratilac deteta i što sada 540 dece koristi ovu uslugu. Nije sramota ne znati ali je sramota obmanjivati javnost.. Lični pratioci su 8 sati dnevno sa decom. Ovo nisu osobe koje samo dovode i odvode decu sa smetnjama u razvoju već provode 8 sati sa tom decom i pomažu im i u vrtićima i u školama i to: pomažu im da jedu, da idu u toalet, presvlače ih, pakuju im stvari, pričaju sa njima, paze na njih – rekla je Stanisavljević.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Žalosno je da komentarišete posao ovih vrednih i marljivih ljudi za koje niste imali sluha dok ste bili vlast. Pozivam gđu Popović da mi pokaže gde je to u budžetu Sekretarijata za socijalnu zaštitu plaćen i jedan dinar za lične pratioce 2011., 2012. i 2013. godine. Da li je ovu uslugu pružala licencirana organizacija kako je propisano zakon? Koji su kriterijumi bili za odabir ličnih pratilaca koje pominjete? mDodatno koliko ste personalnih asistenata angažovali i platili 2011., 2012. i 2013. godine? Na koliko ste izleta odveli penzionere? Nažalost ni na jedan jer grad tada nije finansirao izlete, kao što ste otvorili 2 kluba za penzionere iako ste znali da za to postoji potreba. Zahvaljujući stabilnim finansijama i odgovornom vođenju grada, sada se ne duguje ni jedan dinar na ime prava i usluga što znači da se građanima pruža pomoć kada im je potrebna.

– Umesto da ste građanima omogućili dostupne usluge socijalne zaštite, vaša glavna briga su bili milioni eura koje su firme vašeg predsednika stranke prihodovale i zarađivale. Da budemo precizni 619 miliona evra. Koliko ste tada brinuli za uvođenje usluge lični pratilac deteta srazmerno je broju ličnih pratioca u to vreme- nula. Za razliku od vas mi brinemo o građanima jer to je politika Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića – zaključuje Stanisavljević.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar