Država će novom odlukom iznenaditi sve: Ako se deca loše ponašaju ili počine zločin, kazniće se RODITELJI

Neobičan pristup rešavanju problema

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia/Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

Roditelji u Kini čija deca se jako loše ponašaju ili počine zločin mogli bi da se suoče s kaznom prema predloženom novom zakonu.

U nacrtu zakona o unapređenju porodičnog obrazovanja, roditeljima/starateljima će biti izrečena opomena i biti naređeno da prođu kroz programe usmeravanja porodičnog obrazovanja ako tužioci utvrde vrlo loše ili kriminalno ponašanje kod dece pod njihovom brigom.

– Postoji mnogo razloga da se adolescenti loše ponašaju, a neodgovarajući porodični odgoj ili njegov potpuni izostanak su glavni uzroci – rekao je Zang Tievei, portparol Komisije za zakonodavna pitanja pri Nacionalnom narodnom kongresu Kine (NPC).

Peking je ove godine pooštrio svoj pristup oko ovih tema, od borbe protiv zavisnosti mladih od igara na internetu, koje se smatraju oblikom ‘duhovnog opijuma’ – do suzbijanja slepog obožavanja poznatih ličnosti na internetu.

Poslednjih meseci Ministarstvo obrazovanja ograničilo je vreme igranja online igrica za maloletnike, dopuštajući im da igraju igrice na internetu samo po jedan sat petkom, subotom i nedeljom, piše Fena.



Izvor: fena

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar