Veliko Gradište uložilo milione u obrazovanje (FOTO)

Prioriteti školstvo i obrazovanje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs

Ulaganje u obrazovanje nije trošak već investicija, moto je opštine Veliko Gradište, pa se i u ovoj godini poboljšavanje uslova rada u školstvu našlo među prioritetima lokalne samouprave.

Srednja škola “Miloje Vasić” obezbedila je sredstvima opštine i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja bolje uslove za učenike i nastavni kadar kao dobru osnovu za kvalitetniju nastavu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ulaganjima u visini od 500.000 dinara opremljen je Kabinet hemije novim nameštajem i elektronskom opremom (interaktivna tabla, laptop, projektor i štampač) dok je za 1.567.200 dinara deset učionica kompletno opremljeno novim nameštajem, a revitalizacija podova u učionicama postavljanjem laminata iznosila je 3.491.064 dinara. Kupovinom 15 novih računara za učenike, i laptopom za profesora u vrednosti 718.240 dinara opremljen je Kabinet računarstva i informatike, za 98.000 nabavljena je inverter klima za svečanu salu, a nameštaj za Kabinet kuvarstva za 60.000 i radni stolovi u kancelarijama u vrednosti od 70.000 dinara.

U okviru održavanja objekta izvršena je rekonstrukcija toplovoda u dvorištu škole koja je iznosila 735.000 dinara.

Takođe, centralna osnovna škola “Vuk Karadžić“ u Majilovcu, izvršila je ovih dana zamenu kotla za grejanje čime su obezbeđeni uslovi za kvalitetniji boravak dece u ustanovi. Sredstva za nabavku kotla sa potrebnom pratećom opremom, u iznosu od 1.468.200 dinara, obezbedila je opština Veliko Gradište iz budžeta.

Nastavu u ovom objektu prati 62 učenika viših razreda i 17 učenika nižih, zajedno sa učiteljima, nastavnicima i upravom, a u školi boravi i jedna grupa PU „Majski cvet“ sa 21 detetom svih uzrasta i vaspitačicom



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar