Kladionice su rekle svoje: Partizan prvi favorit za titulu u Evrokupu!

Sav pritisak ovog sveta posle ovakvih prognoza biće na plećima izabranika Željka Obradovića

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Srđan Stevanović/Starsport.rs©

Partizan kreće po evropsku titulu i plasman u Evroligu naredne sezone.

Ekipa Željka Obradovića od 19.25 gostuje Hamburgu i tako započinje takmičenje u Evrokupu, u kojem će, uz Virtus i Valensiju, biti glavni kandidat za trofej, odnosno barem tako tvrde renomirane evropske i svetske kladionice.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Izabranike Željka Obradovića one vide kao prve favorite. Kvota na Beograđane iznosi 3,50, najmanje od svih 20 učesnika takmičenja. Odmah iza njih su pomenuti italijanski i španski klub. “Bukmejkeri” su uglavnom saglasni da među ta tri tima treba tražiti novog osvajača Evrokupa. Četvrti favorit je Lokomotiva Kubanj iz Krasnodara, na koju je kvota čak 10,00, znatno više u odnosu na prva tri kandidata.

KVOTE
1. Partizan 3,50
2. Virtus 4,50
3. Valensija 4,50
4. Lokomotiva 10,00
5. Gran Kanarija 17,00
6. Huventud 19,00
7. Andora 21,00
8. Turk Telekom 23,00
9. Venecija 26,00
10. Cedevita Olimpija 34,00

Prema pravilima, osvajač Evrokupa će imati zagarantovano mesto u Evroligi naredne sezone. U elitno takmičenje će i finalista Evrokupa, ali samo u slučaju da Uniks i Monako ne uđu u četvrtfinale Evrolige ove sezone.

Trener crno-belih Željko Obradović pred start takmičenja nije želeo da daje velika obećanja.

– Najbolje što možemo da uradimo je da se naviknemo na sistem takmičenja i da razmišljamo samo o narednom protivniku. To je sada Hamburg, a o svemu drugom je izlišno razmišljati. Takmičenje tek danas počinje, tako da ne bi trebalo kalkulisati i razmišljati o narednim fazama. Biće vremena za to. Bitno mi je da kod igrača vidim želju i sa te strane nemam zamerke – poručuje Obradović.

Ovogodišnji Evrokup igraće se po novom sistemu, nešto slično poput nekadašnje Evrolige. Učestvovaće 20 ekipa podeljenih u dve grupe, od kojih će po osam najboljih iz svake grupe izboriti plasman u osminu finala. Za razliku od prethodnih sezona, u eliminacionim rundama igraće se samo po jedna utakmica, dakle, bez revanša i eventualnih majstorica.

Dobra stvar za Partizan je što je izbegao da se već u grupi sastane sa Virtusom i Valensijom, najtežim rivalima. Samim tim, olakšan mu je posao do prvog mesta u grupnoj fazi, što znači da bi imao prednost domaćeg terena u svim duelima nokaut faze, ali naravno, prvo treba ostvariti pokoju pobedu, pa ćemo onda moći više da prokalkulišemo.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar