Infantino jasan: Prekinuti meč Brazila i Argentine bi trebalo da se odigra, a ne da se rešava van terena!

Nekoliko dana pre utakmice, brazilske vlasti odredile su karantin za fudbalere iz Argentine koji igraju na teritoriji Ujedinjenog kraljevstva, a tri takva igrača oglušila su se o tu uredbu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/Miguel Gutierrez

Predsednik FIFA Đani Infantino rekao je da bi utakmica Brazila i Argentine, koja je prekinuta zbog kršenja protokola u vezi sa koronavirusom pre oko mesec dana, trebalo da bude odigrana.

Utakmica od 5. septembra u Buenos Airesu je prekinuta posle sedam minuta, pošto su brazilske zdravstvene vlasti i federalna policija upale na teren zbog kršenja protokola u vezi sa koronavirusom trojice argentinskih fudbalera.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Uvek je dobro odlučiti utakmice na terenu, a ne van njega. To nije uvek moguće, imamo pravila. Videćemo šta će disciplinska tela FIFA odlučiti – rekao je Infantino na konferenciji za novinare u Buenos Airesu.

Nekoliko dana pre utakmice, brazilske vlasti odredile su karantin za fudbalere iz Argentine koji igraju na teritoriji Ujedinjenog kraljevstva (Velike Britanije). Protiv tih igrača pokrenuta je istraga za davanje lažnih informacija o dolasku u zemlju.

– To ne sme da se događa, neprihvatljiv je način kojim je prekinuta utakmica. To šteti imidžu fudbala – naveo je Infantino.

Infantino je na putovanju po Južnoj Americi, gde promoviše planove o održavanju Svetskog prvenstva na dve godine (što se nadamo da mu neće poći za rukom, jer bi realno potpuno uništilo draž Mundijala, čiji ključ je upravo u tom iščekivanju, nabijanju tenzije četiri godine).

Te planove kritikovali su UEFA, Međunarodni olimpijski komitet, treneri, fudbaleri, klubovi i navijači, doslovno skoro svako koga su o toj temi pitali osim Infantina i tvorca ove ideje, genija za ekonomiju u fudbalu (iliti nekad ekonomiju nauštrb fudbala) Arsena Vengera.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar