ISTRAŽIVANJE

Mnogi vozači ne koriste nove tehnologije u automobilima, a skupo ih plaćaju

Među najtraženijim rešenjima su kamere za parkiranje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija: Pixabay / StockSnap

Kompanija za analizu podataka “J. D. Power” utvrdila je da brojni vozači nisu zainteresovani za nove tehnologije u automobilima.

Manje od polovine anketiranih vlasnika koristilo je jedno od tri napredna tech rešenja u prvih 90 dana od kupovine četvorotočkaša.

Prema istraživanju, 61% ispitanika je reklo da nikada nije iskoristilo mogućnost digitalne kupovine u vozilima, dok 51% smatra da za tim nema potrebe.

Najtraženija rešenja

– Cene novih automobila su nikad veće, delimično i zbog tehnologije u njima – izjavila je izvršna direktorka “J. D. Power” Kristin Koladž, a mnoge od njih se ne koriste.

Među najtraženijim rešenjima u novim vozilima su kamere za parkiranje, dok tehnologija upravljanja pokretima pravi probleme zbog čestog (nenamernog) aktiviranja, prenosi Revija HAK.

U poređenju s tim, tehnologija vožnje sa korišćenjem jedne pedale kod pojedinih EV dobila je visoke ocene na osnovu zadovoljstva korisnika.

Interesovanje za tehnologiju

Razultati studije indeksa tehnološkog iskustva, koju je sproveo “J. D. Power”, zasnovani su na odgovorima 110.827 vlasnika 2.021 vozila, koji su anketirani posle prvih 90 dana vlasništva.

Istraživanje se bavi stepenom usvojenosti novih tehnologija od strane kupaca za pojedinačne brendove i njihovu uspešnost u primeni.

Kompletnu listu rangiranih proizvođača, po iskustvima i oceni vlasnika automobila, možete pogledati na OVOM linku.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs


BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar