Petković o UBEDLJIVOM TRIJUMFU Srpske liste: Mudra Vučićeva odluka dovela do pobede na KiM

Pobeda je održana u najtežoj situaciji do sada

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/SAVA RADOVANOVIC/ bg

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković čestitao je danas u Vladi Srbije istorijsku i odlučnu pobedu Srpske liste, ali i Srpskog naroda u našoj južnoj pokrajini.

Pobeda je, podsetio Petković, održana u najtežoj situaciji do sada, podsećajući na ponašanje ROSU na administrativnom prelazu Jarinje i Brnjak, a dva dana pred izbore upucali Srećka Sofronijevića i ispucali preko 60 bojevih metaka na srpski narod.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– I pored svih prtisaka srpski narod je još jednom pokazao da slogom i jedinstvom mogu da učine sve – poručio je Petković.

Foto: Tanjug/SAVA RADOVANOVIC/ bg

– Uprkos svim pritiscima i teroru Aljbina Kurtija i Prištine, srpski narod i Srpska lista upeli su da ostvare značajnu, istorijsku pobedu. U trenutku kada nam je bilo najteže, kada su pokušali da nas slome i pritisnu, srpski narod je još jednom pokazao da slogom i jedinstvom može da bude još snažniji, posebno kada iza sebe imaju predsednika Aleksandra Vučića. Ovom pobedom smo zadržali svih 10 srpskih opština i zalog za formiranje Zajednice srpskih opština. To pokazuje i kolika je bila mudra odluka našeg predesdnika da se izađe na izbore – izjavio je Petković.

– Srpski narod južno od Ibra veruje Aleksandru Vučiću. Ovom ubedljivom pobedom smo jasno pokazali da smo mi ti koji poštuju Briselski sporazum i sve ostale.

– Onako kako je bila snažna pobeda srpskog naroda i Srpske liste na jučerašnjim izborima, isto tako će da bude snažna poruka Srbije ukoliko se ne formira ZSO.

On je podsetio na sastanak koji je predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao u Raški.

– Narod na Kosovu i Metohiji veruje svom predsedniku Aleksandru Vučiću i državi Srbiji. U tretnutku kada su naši ljudi na severu raznišljali da ne izađu na izbore, poslušali su svog predsednika, bez obzira koliko je bilo teško. On dobro razume sve naše ljude i da su hteli da reaguju srcem. Poslušali su predsednika i izašli masovno na izbore i šaljući poruku ne samo Aljbinu Kurtiju, ali i međunarodnoj zajednici, pogotovo onim ambasadorima i predstavnicima zemalja koji su podržali akciju upada na sever Aljbina Kurtija. Niko od tih ambasadora ni reč nije rekao za Sofronijevića ni desetine povređenih.

Na Kosovu i Metohiji je posle jučerašnjih lokalnih izbora 17 opština dobilo gradonačelnike, dok će građani 21 opštine gradonačelnike birati u drugom krugu lokalnih izbora.

Foto: Tanjug/SAVA RADOVANOVIC/ bg

Kandidati Srpske liste su pobedili u svih 10 opstina sa srpskom većinom, saopštio je predsednik Srpske liste Goran Rakić.

Samoopredeljenje premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija nije uspelo da pobedi ni u jednoj opštini u prvom krugu.

Na sajtu CIK-a su objavljeni rezultati prema kojima su u prvom krugu pobedili kandidati: Dečane (Alijansa za budućnost Kosova), Južna Mitrovica (Demokratska partija Kosova), Leposavić (Srpska lista), Lipljan (Demokratski savez Kosova), Novo Brdo (Srpska lista), Peć (Demokratski savez Kosova), Štrpce (Srpska lista), Suva Reka (Alijansa za budućnost Kosova), Uroševac (Demokratska partija Kosova), Zubin Potok (Srpska lista), Zvečan (Srpska lista), Ðenaral Janković (Demokratska partija Kosova), Gračanica (Srpska lista), Ranilug (Srpska lista), Parteš (Srpska lista), Severna Mitrovica (Srpska lista), Srbica (Demokratska partija Kosova).

U drugom krugu gradonačelnici će biti izabrani u svim većim opštinama, osim u južnom delu Mitrovice i Peći, odnosno posle drugog kruga znaće se gradonačelnici Prištine, Ðakovice, Orahovca, Gnjilana, Dragaša, Kline, Kamenice, Podujeva, Prizrena, Vitine, Vučitrna, Mališeva, Junika, Mamuša, Glogovca, Klokota, Istoka, Štimlja, Obilića, Kosova Polja i Kačanika.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar