KURTIJEV DEBAKL: Samoopredeljenje je dobilo dobru i vruću šamarčinu, nisu pobedili ni u jednoj opštini

Premijer Kosova Aljbin Kurti ostao je zaključan u kancelarijama Samoopredeljenja i nije se pojavio pred novinarima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Stranka premijera lažne države Kosovo Aljbina Kurtija totalno je pobacila na lokalnim izborima na KiM, čak i u opštinama gde je u februaru na parlamentarnim izobirma imala više od 60 odsto glasova.

Da je Kurti doživeo totalni debakl govori činjenica da od 38 opština u kojima su bili izbori ni u jednoj nije dobio dovoljan broj glasova za pobedu u prvom krugu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Istovremeno, predsednik DPK Memlji Krasnići proglasio je pobedu u Južnoj Mitrovici, Uroševcu, Srbici, Kačaniku i General Jankoviću, prenosi Kosovo onlajn.

U drugi krug idu njihovi kandidati DPK u opštinama Prizren, Glogovac, Vučitrn, Štimlje, Dragaš, Mališevo i Klina, a najverovatnije i Kosovo Polje.

Takođe, Ramuš Haradinaj je izjavio da je ABK pobedila u šest opština, Đakovica, Suva Reka, Orahovac, Klina, Dečani i Junik, a da idu u drugi krug izbora u opštini Istok.

Upitan koga će njegova stranka podržati u drugom krugu za gradonačelnika Prištine, odgovorio je da će o tome odluku doneti predsedništvo Alijanse.

Kurti se nije se pojavio pred medijima

Premijer lažne države Kosovo Aljbin Kurti ostao je zaključan u kancelarijama Samoopredeljenja i nije se pojavio pred novinarima, iako su čekali nekoliko sati na izjavu u vezi sa rezultatima lokalnih izbora.

Prema pisanju Ekonomije onlajn mediji su skoro do pred ponoć čekali Kurtija ispred kancelarija Samoopredeljenja u Prištini, međutim on je odlučio da se ne pojavi.

Iz Samoopredeljenja na konferenciji za novinare pojavila se Fitore Pacoli.

Za razliku od Kurtija, lideri ostalih stranaka, Ljumir Abdidžiku iz DSK i Memlji Krasnići iz DPK, kao i lider ABK Ramuš Haradinaj, oglasili su se i predstavili najnovije informacije koje su njihove stranke dobile sa terena.

Abddžiku je sinoć najavio da će otići u Podujevo da proslavi pobedu tamošnjeg DSK, mada se pobednik trke za gradonačelnika još ne zna, jer postoji tesna trka između DSK i Samooopredeljenja.

Krasniki je rekao da je DPK već pobedila u pet opština bez drugog kruga, dok u drugom krugu izbora očekuju pobedu u još sedam opština.

Šamarčina

Politički analitičar i nekadašnji savetnik kosovskog premijera Aljbina Kurtija, Škeljzen Gaši ocenio je da su lokalni izbori pokazali da je Samoopredeljenje kažnjeno zbog lošeg rukovodstva u opštinama u kojima je imalo vlast, kao i zbog pogrešnog odabira kandidata.

Gašije doda i da je emancipacija birača, koju su pokazali na na parlamentarnim izborima 14. februara ove godine, nastavljena.

– Samoopredeljenje je dobilo dobru i vruću šamarčinu, što je vrlo dobro. Kažnjeno je u tri opštine u kojima je vladalo veoma loše, kao što je Priština osam godina, degradirana i uništena, Južna Mitrovica četiri godine i Prizren četiri godine. Kažnjeni su i u tri opštine gde nisu dali dobre kandidate, kao što su Peć, Uroševac i Đakovica – rekao je Gaši.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Kosovo online

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar