Gosti su mi došli na slavu i PONIZILI me u rođenoj kući: Zbog jedne REČENICE, pao joj je mrak na oči

Slave su uvek ovakva "minska polja" za sve neudate devojke i žene

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

U Srbiji se približava vreme slava, nakon čega slede i praznici, što je vreme kada se čitava familija okuplja.

Iako su pordična okupljanja lepa, gotovo svaka žena na njima doživi neku neprijatnost – uglavnom zato što neki članovi rodbine imaju toliku slobodu da postavljaju pitanja koja su iskuljučivo lične prirode.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Jedna žena podelila je takvu svoju ispovest pre nekoliko godina, a  sada je pravo vreme da je se prisetimo, jer verujemo da će se u ovome mnoge žene pronaći:

– Svaka žena će se prepoznati u ovome što se meni desilo, i vreme je da se tome stane na put!

Postoji jedan vrlo kratak period života kada je žensko biće oslobođeno razgovora o planiranom i neplaniranom potomstvu. Kada uđe u pubertet i krene da izlazi sa suprotnim polom, kreće priča o intimnim odnosima i o tome da su oni zabranjeni jer je premlada. Kroz nekoliko godina, kada je svima već jasno da je seks konzumiran, čak i kada žensko biće to poriče, kreće priča o tome da ni slučajno ne zatrudni kako ne bi sebi upropastila život.

Onda kreće taj period mirovanja kada ih niko ne dira po pitanju potomstva ali se redovno postavljaju pitanja o potencijalnim muževima. E, onda kada se fakultet završio i krenulo na posao, zna se šta sledi – dete. A ako ga još nema, svako porodično okupljanje postaje agonija za nesrećno žensko biće, a svaki razgovor minsko polje, u kom god smeru da se kreće.

Tako je kod mene bilo na slavi, a scenario je bio isti kao i prethodnih nekoliko godina – gosti dođu, pretresu politička dešavanja a onda se okreću ka meni i kreće: “Nemaš dečka, dete ni na vidiku”, sažaljivi pogledi i konstatacija da “ima još vremena”, a drhtaj glasa zabrinute tetke kaže da ti famozni biološki časovnik već vrišti.

“Nemaš dečka, dete ni na vidiku, još uvek ne želiš ništa od toga i otvoreno to kažeš”, nakon zapanjenih pogleda sleduje predavanje o tome da to svako biće želi, samo toga još nisi svesna. Udaj se, pa rodi i da vidiš veselja.

“Nemaš dečka, dete ni na vidiku, želiš oboje”, opet sažaljivi pogledi i niz predloga, ali i tajnih sastanaka rodbine da ti nađu prikladnog muža.

“Nemaš dečka, nemaš dete, uopšte ne želiš dete i to otvoreno kažeš”, kako bi rekla tetka, lupetaš. I ko će ti prineti čašu vode kad ostariš, ha?

Spremite se jer upravo je vreme za ove razgovore. Slave su uvek ovakva minska polja za sve neudate devojke i žene, a nakon toga se bliži se i Nova godina, Božić…

BONUS VIDEO

Izvor: Blic žena

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar