Pešić otkrio tajnu neuspeha Igora Kokoškova: Evo zašto je podbacio sa Srbijom

Novi selektor ima reč

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: AFP7 / Zuma Press / Profimedia

Svetislav Pešić je u razgovoru za “Novosti” otkrio razloge neuspeha svog prethodnika Igora Kokoškova, koji nije uspeo da se plasira na Olimpijske igre u Tokiju.

Najviše mu se zamerao nedostatak emocije, ali Pešić smatra da to nije bio problem, već nešto sasvim drugo.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Kokoškov je izvanredan trener. To što se pričalo da je trebalo da galami, da baca tablu, više je plod emocija, trenutnog razočaranja. Mislim da je trebalo da se posveti samo reprezentaciji umesto da istovremeno trenira Fenerbahče. Možda Skariolo može da bude trener u Torontu i selektor, ali je Španija već imala ekipu. Kokoškov je trebalo da pravi ekipu, a dešavalo se da dođe pred samu utakmicu, da njegov pomoćnik Milojević vodi meč. Radio je u Istanbulu, gde su pritisci svakodnevni, pogotovo kada dođeš posle Željka Obradovića, a nemaš tim da ispratiš njegove rezultate. Put do pobede je dobra priprema, Igor nije imao ni mogućnosti ni vremena za pripremu – rekao je Pešić i osvrno se na priče da ima previše godina za selektora Srbije.

– Greg je bio pomoćni trener u reprezentaciji Amerike u Indijanapolisu – podseća nas Pešić. – Sigurno ima onih koji se pitaju: “Zašto ste nam doveli dedu, zar nemamo mlađeg?”. I ja kažem isto. Prvo što sam pitao Sašu bilo je imamo li nekog mlađeg, pa ću ja da mu pomažem. Saša je rekao: “Dosta mi je tih mladih, ja hoću tebe, a ti onda pravi mlade.” Kad sam završio sa juniorskom generacijom iz Bormija 1987, logično je bilo da postanem savezni selektor. Time bi se nastavio kontinuitet: od Nikolića na Žeravicu, pa onda Novosel. Kod mene je to prekinuto. Tada se govorilo da sam suviše mlad, sada da sam suviše star. Meni to apsolutno ne smeta, rezultati su uvek merilo.

Bonus video:

Niko kao Zvezda: Crveno-beli su prema jednoj kategoriji najbolja ekipa u Evroligi!



Izvor: Objektiv.rs, Novosti

Komentari (1)

Ostavite komentar