Velja Nevolja ŠUROVAO sa Kardinalom i Komitom: Ko su policajci koji su RUČALI sa Belivukom kod Zvicera?

Skidanje zabrane ulaska u Crnu Goru Belivuku naredili su Baković i Lazović

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Vlada Šporčić

Neke maske su pale, a neke će tek pasti. Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću zabranu ulaska na teritoriju Crne Gore ukinuli su bivši pomoćnici direktora Uprave policije Crne Gore Enis Baković i Zoran Lazović. Ovo je u petak objavio potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović na vanrednoj konferenciji za medije, tokom koje su otkriveni i brojni interesantni detalji oko veza koje je Velja Nevolja imao u Crnoj Gori.

– Sada je vrlo jasno ko je naredio skidanje zabrane ulaska Veljku Belivuku. Došli smo do dva imena, to su gospodin Baković i gospodin Lazović, a neka Specijalno državno tužilaštvo utvrdi ko je to uradio. Grupa oko Belivuka dolazila je, uprkos zabrani, u Crnu Goru i tada su počinjena monstruozna krivična dela na našoj teritoriji. Nakon toga smo saznali da su dolazili, da je neko skinuo zabranu – otkrio je Abazović.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

VELJA RUČAO SA POLICAJCIMA

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović podelio je i nekoliko vrlo bitnih informacija o tome sa kim su se Belivuk i Miljković sastajali tokom boravka u Crnoj Gori, gde su došli na poziv vođe „kavačkog klana” Radoja Zvicera.

– Utvrdićemo koji su policajci ručali sa Belivukom i Miljkovićem, koji su boravili sa njima u restoranu na Grahovcu ili na slavlju kod Zvicera. Utvrdićemo i informaciju koji su policajci na kriptovanoj „skaj” aplikaciji koristili nadimke Kardinal i Komita – objasnio je Sekulić, uz dodatak da policija traga za odbeglim vođama i škaljarskog i kavačkog klana Jovanom Vukotićem i Radojem Zvicerom.

JASNA SPONA SA PRETHODNIM SAZIVOM

Državni sekretar u MUP Rade Milošević otkrio je da i da je traženo od Srbije da utvrdi da li je iz policije traženo da se ukine zabrana ulaska Belivuku i Miljkoviću u Crnu Goru.

– Iz policije Srbije su nam odgovorili da ne znaju koji je službenik policije tražio da se ukine zabrana. Ne postoji pravni osnov po kom je moglo da im se skine zabrana. Jasna je spona između ljudi iz menadžmenta Uprave policije prošlog saziva i ovih ljudi. Gospodin Baković nema odbranu, ovaj slučaj je jasan – rekao je, između ostalog, Milošević.

Veljko Belivuk na snimku Tamare Zvicer tokom slavlja u Kotoru, Foto: Printscreen

Iz Specijalnog državnog tužilaštva stigla je informacija da je predmet protiv Zorana Lazovića po prijavi poslanika Marka Milačića, a zbog navodnog stvaranja kriminalne organizacije.

KOGA JE ABAZOVIĆ POSETIO U ZATVORU

Abazović je otkrio i da je lično posetio jednog, kako je rekao, visokopozicioniranog kriminalca u zatvoru u Spužu.

– Posetio sam ga povodom ubistva urednika Dana Duška Jovanovića. Dobio sam pismo. To je u cilju jednog velikog predmeta. Ako se predmet bude upropastio, reći ću sve detalje – kazao je Abazović, uz objašnjenje da neće otkrivati identitet osobe sa kojom je razgovarao.

Ipak, prema nezvaničnim saznanjima Dana, reč je o Ljubi Bigoviću. Reč je o čoveku koji se nalazi u zatvoru zbog ubistva policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića. Vrhovni sud je decembra 2019. ukinuo presudu Apelacionog suda iz 2015. godine kojom je, zajedno sa Sašom Boretom, Ljubom Vujadinovićem i Milanom Šćekićem osuđen na po 30 godina.

SAMOUBISTVO PRIPADNIKA TAJNE SLUŽBE CG

Bivši šef sektora u Agenciji za nacionalnu bezbednost Crne Gore Luka Bulatović pronađen je mrtav u Podgorici. Prema nezvaničnim saznanjima izvršio je samoubistvo. Prve informacije govore i da je sebi oduzeo život u iznajmljenom stanu, kao i da su pored tela pronađena čak dva oproštajna pisma. Da bi, ipak, nešto moglo da bude sumnjivo govori činjenica da je predmetom rukovodilo Specijalno državno tužilaštvo. Bulatović je tokom februara davao iskaz u sklopu istrage o nezakonitim praćenjima i prisluškivanjima političara i novinara.

Zoran Lazović, Foto: Vlada Crne Gore

Potvrđena optužnica za zločine u Srbiji

Optužnica protiv Veljka Belivuka i pripadnika njegovog klana potvrđena je na sednici krivično-vanpretresnog veća Višeg suda u Beogradu.

Posebno odeljenje za organizovani kriminal, održanoj 27. septembra. Ispitujući optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal, ovo veće smatra da dokazi i podaci prikupljeni u dosadašnjem toku postupka po kvalitetu i značaju pružaju dovoljan osnov za izvođenje zaključaka o postojanju opravdane sumnje da su okrivljeni preduzeli radnje iz opisa krivičnih dela koja im se stavljaju na teret.

Optužnica je podignuta protiv 30 pripadnika ove kriminalne grupe, koji se terete za pet brutalnih ubistava, trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje oružja… Kao organizatori grupe, Belivuk je optužen za pet, a njegova desna ruka Marko Miljković za četiri teška ubistva (Mare Mesar je imao koronu kada je ubijen Aleksandar Gligorijević Puki). Zbog ovih pet ubistava ukupno je optuženo 11 pripadnika grupe.

Pored Belivuka i Miljkovića, optužnica je podignuta i protiv Srđana Lalića, Miloša Budimira, Marka Budimira, Nebojše Jankovića, Vlada Draganića, Bojana Hrvatina, Dejan Tešića, Nikole Spasojevića, Nemanje Đurića, Nemanje Lakičevića, Marka Andrića, Vlade Georgieva, Aleksandra Vučeljića, Milovana Tadića, Filipa Ivanovskog, Željka Kodžića, Slađane Sekulić, Borisa Karapandžića, Nikole Stefanovića, Vladimira Greka, Aleksandra Šćepanovića, Alekse Šejica, Mijata Simeunovića, Miloša Lukića Selaka, Alekse Dunjića, Vojislava Đorđevića, Alekse Stošića i Vladimira Dimitrijevića. Od njih 30, trojica nisu u pritvoru, Hrvatin, Dimitrijević i Đorđević.

OVU I OSTALE AKTUELNE TEME PROČITAJTE U ŠTAMPANOM VIKEND IZDANJU OBJEKTIVA ZA 16. I 17. OKTOBAR

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO



Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar