Šta su dalji koraci Nikolića? Povratak u Srbiju nije opcija, Marko hoće na Zapad!

Srpski trener je trenutno na odmoru

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Mnogo prašine je podigao rastanak Marka Nikolića i Lokomotive iz Moskve, a kao pobednik izašao je srpski trener.

Njemu će zbog smene isplaćeno 3 miliona evra na račun odštete, a sada je u potrazi za novim klubom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ipak, njegov menadžer Dejan Joksimović smatra da će Nikolić pauzirati do januara.

– Iskreno, nije stiglo ništa posebno. Bilo je nekih raspitivanja ali Marko je čak isključio telefon jer želi mesec, dva dana odmora. Prethodnih 15 godina je konstantno radio i nije imao pauzu. Marko je osoba koja ima takta i ako prihvati neku ponudu, moraće da ga čekaju do januara jer želi da prođe kroz kompletan proces priprema. Zato ne želi tek tako da prihvata ponude… Mislim da će zaista da odmori do januara – rekao je Joksimović.

Ono što je jasno jeste da se Nikolić gotovo sigurno neće vraćati u Srbiju.

Srbija definitivno ne! Ne znam za Rusiju ali mislim da će se Marko vratiti tamo jednog dana. Kada tačno, to ne mogu da kažem. Sada nam je cilj Zapadna Evropa i “lige petice”. Postoje neki planovi, neka interesovanja, nekoliko agenata je već zvalo… Ali odluka je da Marko odmara neko vreme i da tek sledećeg meseca razgovaramo o tome. Do 15. novembra neće ni pričati o budućnosti.

Joksimović je potom stavio do znanja da bi srpski trener hteo da se oproba na Zapadu.

– Marko nije ni zamišljao da će se ovako brzo završiti priča sa Lokomotivom. Sada je teško reći šta će biti, ali njegova želja su Zapad, po mogućnosti Španija ili Italija – rekao je Joksimović pa je objasnio zbog čega bi Nikolić baš u te dve zemlje:

Marko dobro govori italijanski, a naučiće brzo i španski. Preferira da poznaje jezik zemlje u kojoj radi. On je komunikativan trener koji voli da razgovara sa igračima.

Govorilo se o potencijalnom povratku u Lokomotivu, Ragnik, prvi čovek kluba ode u Njukasl.

Ne! Nema šanse. Neke stvari on zna najbolje i trebalo bi njega da pitate o tome. Istina je da su Njukasl preuzeli bogati ljudi koji su spremni da uzdrmaju svet fudbala, ali Ragnik je trener koji nije osvojio ništa u karijeri osim Kupa Nemačke sa Šalkeom. Jedan kup za 30 godina trenerske karijere?! A u Rusiji pričaju kako je on top klasa. Ako je top klasa, zašto nije radio u Bajernu ili Dortmundu? Ne znam, možda ja grešim, ali to je moje mišljenje. Ne verujem da će Rangnik otići u Njukasl. Možda će ostati u Lokomotivi, možda će otići negde drugo, ali u Njukasl – teško. Čak i ako bi on otišao u Njukasl, mislim da su vrata Lokomotive zatvorena za Marka – rekao je Joksimović.

BONUS VIDEO:

Ovo je naslednik Marka Nikolića: Nemački stručnjak postao novi trener Moskovljana

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar