Državnik! Boris Tadić je bežao u Rumuniju, a Aleksandar Vučić izašao pred svoj narod!

Petković je istakao da je Tadić navikao da strani državnici sa njim razgovaraju jezikom ucena

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pritnscreen/PRVA

Član GO SNS Petar Petković danas je izjavio da bi bivši predsednik Boris Tadić morao da zna da autoprojekcija nije način da sopstvene političke neuspehe pripisuje drugima, već da bi najbolje bilo da se suoči sa svojim greškama, saopštio je SNS.

On je tako reagovao na tvrdnju Tadića da Angela Merkel i Nemačka “znaju da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ruši demokratiju u Srbiji, ali da žmure zbog Kosova”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

On je rekao da Srbi na KiM znaju da ih predsednik Vučić nikada neće ostaviti na cedilu i da će se uvek zalagati za njihove interese, a da to što je Tadić prošao neslavno tokom razgovora sa Merkel, otvoreno žaleći što je kancelarka pre dva dana pohvalila Srbiju i predsednika Vučića pokazuje koliko je u slučaju Tadića “potrebna jedna duboka psihoanaliza”.

Petković je istakao da je Tadić navikao da strani državnici sa njim razgovaraju jezikom ucena i uslovljavanja, pa mu se takav scenario priviđa i kod Vučića.

– Za razliku od davno prošlog vremena kada je on odlučivao o sudbini Srbije i srpskog naroda, naša država na čelu s predsednikom Vučićem danas vodi odgovornu nacionalnu politiku i uvaženi je sagovornik na međunarodnom polju – rekao je Petković.

On je podsetio da činjenice govore da je Tadić pobegao u Rumuniju dok je takozvano Kosovo proglašavalo nezavisnost, da su mu drugi pisali saopštenja kada se nad srpskim narodom na KiM sprovodio pogrom, da je svojom pogubnom odlukom doveo Euleks u pokrajinu, kao i da je učestvovao u legalizaciji tzv. kosovske nezavisnosti postavljanjem katastrofalnog pitanja Medjunarodnom sudu pravde u Hagu o secesiji Kosova i Metohije, prenosi Alo.

– Zato neka se okane spinova i laži i prestane da svesno potkopava spoljnopolitičku poziciju Srbije samo da bi pokušao ponovo da se dokopa vlasti – rekao je Petković.

BONUS VIDEO:



Izvor: Alo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar