Džordan zbog Hrvata prešao pola planete: Seo je u avion, doleteo tamo, a kada se sve završilo otišao je!

Slavni košarkaš otkrio je veoma zanimljivu priču

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: VINCENT LAFORET / AFP / Profimedia

Jedan od najboljih košarkaša sa ovih prostora, Toni Kukoč, otkrio je u razgovoru za “Indeks” kako je došlo do toga da ga u “Kuću slavnih” uvede legendarni Majkl Džordan.

Čovek koga mnogi nazivaju najvećim košarkašem svih vremena je sa oduševljenjem prihvatio molbu svog bivšeg saigrača

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Davno smo se sve dogovorili. Još onda kada je on primljen u “Kuću slavnih”. Igrali smo golf i taman sam hteo da ga pitam da li bi želeo da mi bide prezenter ako ikad uđem u “Kuću”, a on me je prekinuo i samo je dovršio moju misao. Obećao mi je da će on biti taj koji će me uvesti u “Kuću”. Od tada je prošlo mnogo godina i kad sam saznao da će se to dogoditi, poslao sam mu poruku, ‘važi li ono obećanje’. Odgovorio mi je kratkom porukom: ‘Ako sam ti obećao, onda znaš da nema problema.’ Međutim, ispostavilo se da mu se kći udaje baš na 11. septembra. Nazvao me i zamolio da mu oprostim, ali da mora ćerku da odvede pred oltar. Naravno da mu nisam zamerio to što mu je kći važnija od mene. Ipak, desetak dana posle toga mi se opet javio i rekao da su zbog koronavirusa otkazali venčanje i pitao me važi li poziv i dalje. Naravno da to nije dolazilo u pitanje. Seo je u avion, doleteo je tamo, dva sata je trajalo moje predstavljanje i otišao je – otkriva Kukoč za “Indeks”.

Toni je objasnio o kom sportu najviše pričaju njih dvojica kada se nađu, a nije reč o košarci.

Ma koja košarka! Priča se samo i isključivo o golfu. Taj sport je takva zaraza da ne mogu to da objasnim i samo pričamo o golfu. S Majklom u zadnje vreme ne igram tako često, jer je jako retko u Čikagu. Živi u Jupiteru na Floridi gde je napravio svoj golf-teren i tokom godine, zimi, na relaciji je Florida-Šarlot. Leti, evo, kao ove godine, dođe i do Dalmacije. Kad igraš golf, pričaš samo o štapovima, lopticama, terenima. U redu, možemo da pričamo o cigaretama koje ćemo zapaliti i o piću koje ćemo popiti posle partije. Ali samo je golf važan. U početku bi me žena, kad bih s golfa došao kući, pitala gde sam bio. Rekao bih na golfu. A s kim? Onda bih ja rekao s tim i tim. A tada bi ona pitala, a čime se taj bavi, što mu radi žena, u koju školu mu deca idu? Ja bih rekao da nemam pojma. Njoj to nije bilo jasno, pa bi me pitala jesmo li bili na golfu ili nismo. Jesmo, ali nismo pričali o tome, nego o golfu. Šta ja znam šta mu žena radi i kakve mu hobije deca imaju? To se ne priča. To je isto kao kad u Splitu ideš na utakmice Hajduka, pa da te žena pita jesi pitao onog što je sedeo pored tebe šta mu radi žena i šta mu treniraju deca. Ko je to ikad pitao? Na Hajduku se priča samo o Hajduku, o Poljudu, Starom placu, Žungulu, Šurjaku, igračima nekad i danas – izjavio je Kukoč.

BONUS VIDEO:

Teške reči Tonija Kukoča: Ni Srbi nisu ono što su bili



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar